Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nainstalovat drez bez klipu

Od: pavelo* odpovědí: 8 změna:
Dobry den,
Do kuchyne, kde mam velmi omezenou pracovni plochu bych rad kvalitni drez. Narazil jsem na Gastro drezy - vyhody: silny plech 1mm (proti 0,6-0,9 u klasickych), hluboky (25cm proti 15-18cm), vyuzity cely prostor, kt. drz zabira (zadne velke odsazeni, odkapavac...) a i nizsi cena
Tyto jsou vsak vyrabeny s ucelem byt zavarene do nerezu, zatimco ja jej chci instalovat klasicky na pracovni desku (drevotriska, z Ikei)
Protoze drez je k navareni, neobsahuje hranu zespodu k prichyceni klipu.
Poradte mi, jak byste postupovali? A je to dobry napad?
www.abner.cz/cs/sink-stainless-steel-sx-500x400x300
Napadlo me to polozit na silikon anebo v extremnim pripade i na mamut a zespodu mezi drez a desku zasunout drevene nebo plastove klinky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelo*
hodnocení

gastro-zariadenia.sk/...
Drez bude asi takovyto. Na teto stracne vylozene pisi "na silikon"
Mate s tim nekdo zkusenost?
Jak nainstalovat drez bez klipu
111111

Silikon je potřeba na utěsnění, ale dřez se jím nepřilepí.

Řešil jsem podobný problém a trochu jiným dřezem, který má též odkládací malou plochu. Použil jsem montážní pěnu - nejdříve z hora pod přírubu, po zatvrdnutí jsem desku otočil a vyplnil spáru a ještě trochu přidal. Nakonec jsem z hora odřezal a vyškrábal přebytečnou pěnu u příruby a utěsnil bílím silikonem.

Drží to perfektně.

pavelo*
hodnocení

Jakoze mate montazni penu pod hranou drezu?
Nejak pro to nevidim vyznam- to to prece drez neprilepi, jen zvedne, ze namisto 1mm bude hrana vykukovat nad desku vic (a nerovnomerne)
Navic tlak na drez bude vzdy shora, takze myslim nemusi drzet tak festovne.
Proč by měla pur pěna něco zvedat? Koupíš nízkoexpanzní. A protože polyuretan tvrdne vzdušnou vlhkostí, tak bych desku orosil rozprašovačem. Pak už to neurveš ani silou.
111111

Psal jsem, že se jedná o trochu jiný dřez. Tam mělo být původně po obvodu gumové těsnění, které nebylo k dispozici. Dřez jsem zvednout nenechal - stačí jej chvíli přitlačovat, než pěna začne tvrdnout.

Po obvodu zůstávala mezi hranou dřezu a pracovní deskou mezera asi 2-3 mm (na gumové těsnění). Přebytečnou pěnu jsem vyškrábal a těsnění naradil natlačením bílého silikonu, který jsem po vyzrání kolem hrany ořízl

olinl
hodnocení

0x
V tomhle případě bych dal neutrální silikon a do dřezu lehčí zátěž, než silikon zatvrdne.

hodnocení

0x
Normálně to přilep silikonem a hotovo. Do silikonu dej dřez, dej do něj něco na zatížení, nech přes víkend schnout, pak to otoč a doplň silikon mezi dřez a desku. Zaručeně to po vytvrdnutí neutrhneš.

re4zon
hodnocení

0x
Silikonem jsem dřez lepil, když se mi klipy zlákaly s drží t naprosto spolehlivé. Důležité je ho tam dát víc a dřez do něj vmáčknout, zbytek pak z boku oskrabnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]