Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je možné, aby po necelém roce od rekonstrukce koupelny, kterou dělala firma, praskala spárovačka? To že je na spárovačce trhlina, znamená to nutně, že vlhkost vniká pod obklady a do zdi?
Je problém opravovat spárovačku? Tu firmu co jsem tu měl na rekonstrukci, bych si sem už raději nechtěl pouštět a opravil bych si to sám, i když mám záruku 36 měsíců, myslím.
Děkuji za názor.
Tak tak to určitě nedělej,akrylové tmely nejsou odolné proti vodě,nabobtnají a jsou "gumové",nedrží.Je-li spárovací hmota klasická na bázi cementu,kup si malé balení stejného odstínu a jednoduše to přespáruj ,např.kouskem gumy. Po zavadnutí očisti kachličky např.suchým kousem záclony. Je-li spárovačka bílá,lze použít přímo i bílý cement-prodává se i v 1 kg balení.
Spárovací hmoty vyrábí mnoho firem a jejich kvalita je hodně rozdílná.Mě se v praxi bílý cement neosvědčil-špiní se, praská-a pokud by si ho zákazník prosadil,tak jen s podpisem,že si za něj bude ručit sám.Já teda ne.Zkuste na nějakém místě trochu spárovačky proškrábat a zatlačte šroubovákem.Jestli se propadnete do dutiny,je to jasné.Byl použit dnešní moderní dryáčnický způsob-lepidlo bylo naneseno hřebenovým hoblem,takže 50 % plochy je dutina.Jestli někdo věří, že je to pak možné kvalitně vyspárovat,je to jeho věc-ostatně víra prý i uzdravuje.Já říkám,že při kvalitní práci musí být obkládačka nalepena celou plochou-pak je i spárování na 100%. Jestli máte dlaždice nalepeny jak uvedeno výše-jé,tam se vejde vody! Zkuste proškrábat spáru-pokud je spárovačka měkčí.Pak by to bylo možné přespárovat kvalitní spárovačkou.Nepůjde-li to proškrábat,natřete to dle rady p. jabraky.Na druhou stranu nutno poznamenat,že pokud si zákazník vybojuje nejnižší možnou cenu,tak firma není dobročinná organizace a nemůže pak provést špičkovou práci,která je pomalejší a tedy dražší.Všechno je o penězích...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.