Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskající spárovačka v obkladech

Od: indy3d* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

je možné, aby po necelém roce od rekonstrukce koupelny, kterou dělala firma, praskala spárovačka? To že je na spárovačce trhlina, znamená to nutně, že vlhkost vniká pod obklady a do zdi?

Je problém opravovat spárovačku? Tu firmu co jsem tu měl na rekonstrukci, bych si sem už raději nechtěl pouštět a opravil bych si to sám, i když mám záruku 36 měsíců, myslím.

Děkuji za názor.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Praskliny by se na spárovačce dělat neměly.Pokud jsou spáry bílé,zatěsníš je troškou akryl tmelu,který do praskliny vetřeš.Tyto tmely jsou k dostání i v jiných barvách.

JABRAKA

jananova*
hodnocení

0x

Tak tak to určitě nedělej,akrylové tmely nejsou odolné proti vodě,nabobtnají a jsou "gumové",nedrží.Je-li spárovací hmota klasická na bázi cementu,kup si malé balení stejného odstínu a jednoduše to přespáruj ,např.kouskem gumy. Po zavadnutí očisti kachličky např.suchým kousem záclony. Je-li spárovačka bílá,lze použít přímo i bílý cement-prodává se i v 1 kg balení.

jabraka*

Před třemi léty jsem opravoval staré obklady právě akrylem.Dodnes se to ani nehnulo.Akryl zatvrdne po čase jako skála.Ale především je několik typů,z nichž je možné,že některý zůstane pružný.Ale rozhodně ho voda nevyplaví.

JABRAKA

kjanik112*
hodnocení

0x

Spárovací hmoty vyrábí mnoho firem a jejich kvalita je hodně rozdílná.Mě se v praxi bílý cement neosvědčil-špiní se, praská-a pokud by si ho zákazník prosadil,tak jen s podpisem,že si za něj bude ručit sám.Já teda ne.Zkuste na nějakém místě trochu spárovačky proškrábat a zatlačte šroubovákem.Jestli se propadnete do dutiny,je to jasné.Byl použit dnešní moderní dryáčnický způsob-lepidlo bylo naneseno hřebenovým hoblem,takže 50 % plochy je dutina.Jestli někdo věří, že je to pak možné kvalitně vyspárovat,je to jeho věc-ostatně víra prý i uzdravuje.Já říkám,že při kvalitní práci musí být obkládačka nalepena celou plochou-pak je i spárování na 100%. Jestli máte dlaždice nalepeny jak uvedeno výše-jé,tam se vejde vody! Zkuste proškrábat spáru-pokud je spárovačka měkčí.Pak by to bylo možné přespárovat kvalitní spárovačkou.Nepůjde-li to proškrábat,natřete to dle rady p. jabraky.Na druhou stranu nutno poznamenat,že pokud si zákazník vybojuje nejnižší možnou cenu,tak firma není dobročinná organizace a nemůže pak provést špičkovou práci,která je pomalejší a tedy dražší.Všechno je o penězích...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]