Nejste přihlášen/a.
Zdravím , mám na vás zase jeden dotaz.
Bydlíme v pronajatém domě a vytápění s ohřevem vody máme na plynový kotel Dakon. Aktuálně mám ale otázku. Před pár dny jsme dělali pravidelnou roční prohlíku kotle vč. čištění a ještě se měnil budík , který nefgungoval , ale aktuálně je to 3 roky od revize kotle. Chci se tedy zeptat , koukal jsem na internetu že je 1x za 3 roky povinná revize plynového zařízení ( kotle ) a tak se chci zeptat , zda se ještě jusí udělat ta revize nebo stačí tsto pravidelná servisní prohlíkdka , připadá mi nelogické že by 2 technici za sebou dělalli to samé na stejném kotli. Moc díky za odpovědi.
Plynové kotle provozované v domácnostech nepodléhají povinnosti provádět na nich revize. Tuto povinnost musí plnit jen podnikatelé a jiné právnické osoby.
servis kotle a revize kotle je neco jineho, servis te nikdo nenuti delat, to je jako servis u auta, doporucuje se menit olej co xx tisic km ale jsou lide kteri ho meni treba po peti letech ( to ze ma pak vetsinou vetsi vydaje za opravu je jeho problem ) , to stejne je kotel, servis je vase vec pokud chcete mit kotel v dobrem stavu a omezit takove veci jako porucha v zime kdy je treba topit a ne opravovat to co mohlo byt opraveno uz v lete protoze by to pri servisu technik zjistil ze je to spatne
tohle sem nasel na netu: Pokud jde o kotle na zemní plyn, má jejich majitel jedinou zákonnou povinnost: provést jednou za tři roky takzvanou provozní revizi, při které odborný technik zjistí těsnost rozvodů plynu a připojených zařízení. Toto nařízení se však vztahuje pouze na právnické osoby a fyzické osoby - podnikatele. Na plynových zařízeních, která jsou v osobním užívání občanů, není zákonná povinnost provádět revize a kontroly. Výrobci kotlů nicméně doporučují provádět každoročně servisní prohlídku kotle, která spočívá zejména v jeho seřízení a vyčištění. I tuto servisní prohlídku by měl provádět pouze proškolený technik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.