Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co způsobilo zbarvení zdi?

Od: terifes odpovědí: 6 změna:
Ahoj, přišel jsem do nového bytu a objevil tuto nažloutlou skvrnu na zadní části postele, nevíte někdo co to mohlo způsobit?
Co způsobilo zbarvení zdi?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

4x

vím...to je od potu či mastnoty...ten samý jev jak v kuchyni od smažení...moje máti to po mě měla v pokoji u postele také... vždycky jsem spával hubou ke zdi, protože jsem se o zeď "chladil" tak jsem ji vždycky tak zašpinil...ta deska co je nad tím má být právě proto, aby k tomu nedocházelo, ale nějakej umělec ji dal vysoko, takže neplní funkci, kterou má :) ...

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, vypadá to jako "umaštěné" od peřiny nebo polštáře. Když na to sáhnete, tak vlhkost od suchého fleku snad rozpoznáte. Jaká místnost je z druhé strany stěny? Zdravím!

hodnocení

2x

No na posteli se obvykle spí a při těch velkých vedrech je asi příjemné se přitisknout na chladnou zeď.

Takže to odhaduju na mastnotu a pot toho, do tam dříve spával.

A neškodilo by, kdybys tu fotku udělal trošku více z dálky, aby se dalo lépe si představit daný prostor.

A ta deska, která na fotce visí ve vzduchu by normálně měla být zasunutá za matrací, aby se nešpinila zeď a le pouze ta deska.

72mona3*
hodnocení

2x

Detailně to nevidíme, ale nejvíce pravděpodobné je opravdu "oblýskání" od polštáře. Proto se většinou k posteli dávala na zeď třeba rohož nebo tapeta (čelo postele se většinou neřeší, za hlavou bývá třeba nábytek). Druhou možností je tzv. rychlovýmalba, kdy se někomu nechtělo odsouvat postel a jen tak to kolem ošmrdlal. Ale to by bylo poznat. Jsem pro prvni možnost. M.

hodnocení

0x

Nemyslím, že mám špatný monitor, ale žádnou skvrnu nevidím, pouze trochu stínu. V nadpisu píšeš o zdi, dál pak o posteli.

jezevec*
hodnocení

0x

Jsou věci, který raději nechceš vědět... :-D Já osobně bych to oškrábal, osmkrát natřel desinfekcí a třikrát přebílil vápnem... :-D :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]