Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámková dlažba na betonové schody

Od: britten* odpovědí: 11 změna:

Zdravím zde přítomné, mám venkovní starší betonové schody a chci na to nalepit mrazuvzdorným flexibilním lepidlem zámkovou dlažbu. Je to možné? Nerozhodí to mráz?

Díky za rady K.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxl
hodnocení

1x

Cca před 12-ti roky jsem nalepil flexibilním lepidlem zámkovou dlažbu ( 4cm) na schody u zadního vchodu (jsou pod stříškou) a z dvora na zahrádku, té nejsou chráněné( prší; sněží atd.) Spáry jsem zasypal křemičitým pískem a cementem cca 2:1, zametl smetáčkem a pomocí ručního rozprašovače mírně zvlhčil. Ani jeden ks se do dnešního dne neodlepil.

jabraka*

Proč zrovna zámkovou dlažbu?Vždyť je na trhu řada krásných protiskluzových dlaždic,které jsou mnohem kvalitnější. i hezčí.

JABRAKA

hodnocení

0x

No, to asi není dobrý nápad, možná to přilepíš, ale spáry budou pořád pracovat. Pokud schody nevypadají dobře, nestálo by za úvahu nechat uříznout na míru např. žulové pláty, s protiskluzovám okrajem? Je to celistvé a když se to dobře v rohách utěsní vhodným tmelem, je to nezničitelné. Dělal to můj zeťák a je to parádní. Schody jsou obložené i ze předu, přesah horní desky 1cm.

hodnocení

0x

No, to asi není dobrý nápad, možná to přilepíš, ale spáry budou pořád pracovat. A co si budeme povídat, estetika nic moc. Pokud schody nevypadají dobře, nestálo by za úvahu nechat uříznout na míru např. žulové pláty, s protiskluzovým okrajem? Je to celistvé a když se to dobře v rohách utěsní vhodným tmelem, je to nezničitelné. Dělal to můj zeťák a je to parádní. Schody jsou obložené i ze předu, přesah horní desky 1cm.

hodnocení

0x

Je to možné lepit, pokud přijde děšť a mráz, klidně to uvolní dlažbu. Spáry musíte udělat vodotěsné.

Pak to vydrží.

krtek66
hodnocení

0x

Možné to je...a rozhodí to...neznám jediný případ kdy někomu vydržela dlažba, byť mrazuvzdorná na venkovních schodech...

britten*
hodnocení

děkuji všem, ještě popřemýšlím jak na to...

K.

britten*
hodnocení

to xxl : to mě nenapadlo,dík za radu, něco se zkusit musí.

to jabraka: na kráse mi zas tak moc nezáleží, spíš chci zachránit schody před vydrolením.

Díky všem

K.

xxl
hodnocení

0x

Pro Jabraku:

Proto, že chodník je také zámková dlažba.

Schody nejsou chodník*ee* A na schody se skutečně hodí pouze obklad, protože jejich nosnost už zajišťuje ten beton.

xxl
hodnocení

0x

Aloisb. Proč řešíte hmotnost, zátěž a vkus.

Tazatel se ptal na nalepení zámkové dlažby na venkovní schody. Já ji mám, chtěl jsem ji a jsem spokojený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]