Nejste přihlášen/a.
Mám lednici vedle varné desky a když vařím, tak někdy prská tuk nebo šťáva na bok lednice. Jsou to takové mikrokapičky, které vidím, až když je nemůžu smýt. takové žluté voskové kapičky. Písek ani drsnou houbičku nemohu použít, bok lednice by se odřel. Čím ochránit povrch, abych nezničila lednici/ třeba samolepící tapeta, té se bojím, ale byla by nejjednodušší/.
Dobrý den, nevidím rozdíl mezi ulepeným povrchem boku lednice a jiným materiálem, resp. ta špína nemá vliv na chod lednice a čistit bok budete stejně, i když si tam dáte třeba tu tapetu. Já bych bok lednice nyní pořádně umyl a potom bych tam "nanesl" takovou tu velmi tenkou (průhlednou) potravinářskou nebo smršťovací fólii - ta tam bude držet jen přitisknutím a můžete ji po zašpinění lehce vyměnit (ani ji nebudete umývat). Zdravím!
delina - možná to byla nevhodná fólie, nevhodná aplikace nebo mastný povrch.
Vařím, smažím a kapičky samozřejmě létají a usazují se. V mě doma "jen" na obkládačkách. Nevidím v tom vůbec žádný problém. Vezmu hadřík nebo houbičku, plochu postříkám sprejem na mastné usazeniny a čistím. Většinu nečistot stáhnu raz dva, kde to drží víc, pomohu si maličko nehtem a otírám větší silou. Že bych se trápila s nějakou fólií (po smažení tak jako tak pocákanou), mě nikdy nenapadlo.
Před časem jsem měla sprej na mastné usazeniny značky Cif, nyní mám něco podobného z Lidlu. Tyto přípravky rozhodně nic nepoškrábou. Je to "vodička". Většinou to má oranžovou barvu. V drogériích běžně k dostání.
Po každém vaření /oběd, nebo večeře/, ne při pouze ohřevu párků apod. umývám plynový sporák, protože z něj je přece jenom větší nečistota než třeba indukce.
pokud bych měla hned vedle lednici, nikdy bych nezapomněla otřít i tuto stranu. je to párkrát mávnutí houbičkou, hdříkem a následné vyleštění kapiček.
Mám takhle za sporákem bílé dlaždičky a pravidelně po smažení je otírám.
Jinak materiál na lednici je odolný a zaschlé žluté kapky bych přejela nožem, dala kvalitní odmašťovací přípravek na hadřík, setřít vlhkým , čistým hadříkem, vyleštit a nic by tam nemělo zůstat.
Čistící prostředky, silně odmašťovací jsou i rozprašovačem. Nic bych na stranu lednice nelepila, bylo by to jak pěst na oko.
Namátkou : drogerie.cz/... Jsou i jiné.
Pokud máte nerezovou lednici : . drogerie.cz/...
Boky lednice jsou z nějaké hmoty potažené jakoby nerez. Písek ani Cif nelze, jsou tam pak škrábance. řším to proto, že jsem si kupila lednici novou anechci, aby dopadla jako stará, kde ty kápanečky jsou a asi je budu muset odškrábat nehtem, aby to měl sy, ktrému jí dávám, měl OK.
Jinak samozřejmě běžte s dobou a použijte nové, moderní materiály. Vložené prostředky se Vám vrátí, chápu Vás, já jsem z kapiček nepříčetná a zkouším ze všech úhlů, aby nikde nic nebylo.
Jděte do nanopěny : nanopena.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.