Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
stavíme novou koupelnu a níže uvedené patálie způsobil náš obkladač. Hydroizolace je tekuté s vlepenými gumovými páskami.
Moje dotazy zní následovně:
1) Co udělat s dutou velkoformátovou dlaždicí 45x90cm, pokud zní dutě uprostřed, nebo na okrajích do 1/3 plochy? Pod dlažbou je betonová mazanina s podlahovým teplovodním vytápěním. Zachrání něco po obvodu spárovačka, nebo je jediné řešení vytrhnout a přilepit znovu? Dlažba lehce pruží. Bylo lepeno před 3 týdny na lepidlo CT2 S1.
2) Co udělat s vyštípanou glazurou obkladaček s rektifikovanými hranami (30x60 od RAKO)?
3) Co udělat se zničenou hydroizolací v přechodu podlaha/stěna ve sprchovém koutě? Tento stav byl vyvolán neschopností udržet rovinu obkládané stěny, kde jsme měli 1 celou svislou řadu mimi o 1 cm/0,5m. Upozorňuju, že veškeré stěny byly srovnány na 1mm/2m. Hydroizolace, respektive rohová páska, byla seříznuta s dlažbou po vybourání vadných obkladaček! Existuje nějaká metoda napojení jiná, než vysekat a napojit s cca 3 cm přesahem? Svislá páska kouká 1,5 cm, takže tu bych asi napojil, ale přechod dlažba/obkladačka asi nepůjde. NA fotkách již natáhl vyrovnávací vrstvu lepidla.
4) Mám řemeslníka zlynčovat pro lepší pocit, nebo mu nezaplatit? Nebo obojí? O opravě z jeho strany nemůže být řeč, protože on tyto "detaily" nevidí, a tudíž není schopen nápravy.
Dle mého laického názoru to vidím na vybourání nezbytně nutných obkladaček a dlaždic, abych mohl s přesahem napojit hydroizolaci a případně znovu podlepit dutou dlažbu. Pokud v tom vidíte i něco víc, budu rád za pVaše přípomínky a reakce.
S pozdravem
Radek
Podle mého názoru jste si prakticky odpověděl v poslední větě. Takové řemeslníky opravdu nepouštět přes práh domu. A mně se pak žena diví a kolikrát i hubuje, že si chci vše dělat sám. A divíte se někdo, když pak člověk vidí tohle?! Sice to trvá mnohem déle, ale výsledek pak stojí za to a nebo o mmnou vytvořených nedostatcích vím, ale můžu si nadávat jen sám sobě a nemusím za to nikomu platit. Ach jo, ach jo...
Tu štíplou dlažbu bych vybouchal a nalepil novou, nedokázal bych se na to dívat.
A neměl by náhodou nejdříve položit dlažbu a až poté dokončit obklad na stěně? To má podle mě taky blbě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.