Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak obnovit kvaseni u vina z bezinky?

Od: eset* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den.Letos jsem prvně zkusila udělat domácí vino z plodu bezinky.Postupovala jsem podle receptu po babičce...2l plodu bezinky, 4l vody, 3 kuličky celého pepře, 5 kuliček nov. koření a 3 ks hřebíčku vařit 30 minut.Pak scedit, přidat 2 kg cukru a dalších 10 min. vařit.Po vychladnutí cca na 40° vmichat 50g sušeného droždí a 2 dny nechat stát a pote nalit do sklenic a ovazat celofanem.Dala jsem cukru jen 1 kg, protože jsem to dělala pozdě večer a víc jsem doma neměla.Asi 3 dny na to jsem z bezinky dělala sirup a tak jsem vino 1:1 smichala s tím sirupem, protože nebylo dost sladké.Tim jsem zastavila kvaseni a tak jsem do každé sklenice ještě přidala sušené drozdi.aby se obnovilo.Uplynulo od te doby víc jak 14 dni a kvašení se stále nikde.Tak jsem vino ochutnala a je az moc preslazene.Domnívám se ze mu chybí pro kvašení kyseliny.Poradí mi někdo co ted dělat? Mám přidat kyselinu citronovou?Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Asi jsi překročila hranici za kterou už cukr roztok konzervuje a likviduje kvasinky. Při takovém ředění od boku se to holt stává. Kór jestli v sirupu byla ještě nějaká kyselina citronová nebo jiný konzervant. Na to abys to znovu rozkvasila , by bylo nejlepší udělat cukerný roztok 0.2kg/ 1l vody a do něj dát kvasinky vinka a živnou sůl. Nechat rozkvasit a po pár dnech zamíchat do bezinek.

No mňam - to musí být pak ,,šardonéé´´*blee*

Při tomhle obsahu cukru a použitého koreni spíš falešné portské. Mimochodem chardonay je bílé a to z bezinek asi nevyleze :) Na druhou stranu víno z bezinek bývá z ovocných vín jedno z nejlepších
eset*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Kyselinu citronovou jsem vůbec nepoužila ani do toho sirupu.Ten sirup je z vylisovany stavy,cukru a ještě jsem přidala 20 balíčku vanilkovyho cukru.Nic jinyho v něm není nebo spis nebylo,protože u náš nic dlouho nevydrží ☺ Myslela jsem,ze když je pro kvašení potřeba i určité množství kyselin ,ze bych do toho pokazenyho vina tu kys.citronovou přidala.Nakonec jsem,ale šla natrhat nové bezinky a ted už se vaří.Az bude nové vino kvasit mužů ho pouzit jako zakvas do toho preslazeného?Ono ma chuť spis jako řídký sirup.Spustí se tím nové kvašení?Jinak kdyby z toho bylo falešné Porto tak to by bylo super, protoze Portske miluju ☺ Falešné Portske delam uz roky z tmavych špendlíku myslím,ze se jim jinak říká Mirabelky.Do půlky lahve dam cely plody.Ve vode svarim celou skořici a hrebicek,pak v rozpustim cukr a po vychladnutí naliju na plody.Prevažu celofanem a čekám.Všeho dávám přiměřeně ☺ Občas promicham a když plody spadnou ke dnu stacim do lahvi.Někdy ho ani nestacim stočit do lahvi ☺ Pokaždé,ale minimálně litr schován, protože když ho necháme minimálně rok stát ma pak potom teprve chuť podobnou Portskemu.Čím déle stoji tím víc se k němu chuťové blíží.Ještě nikdo nepoznal z čeho to vlastně dělám,ale každými moc chutná.Taky ho dělám každý rok čím dal tím víc.Tenhle postup výroby používám na všechny vina jen podle druhu menim koření nebo přidáván vanilkovy cukr.Dělám vina z banánů,kiwi,svestek,broskvy,ostružin,pomerančů,borůvek,merunek no vlastně ze všeho co mám ve větším mnozstvi.Po každý se všechna povedla jen ty beziny jsem pokazila.

hodnocení

2x

Zkuste tam dát pár drobtů chleba.

eset*
hodnocení

Jooo dobrý to me nenapadlo, to by melo zabrat.To by v tom byl čert, aby se to nerozkvasilo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]