Děkuji za odpověď.Kyselinu citronovou jsem vůbec nepoužila ani do toho sirupu.Ten sirup je z vylisovany stavy,cukru a ještě jsem přidala 20 balíčku vanilkovyho cukru.Nic jinyho v něm není nebo spis nebylo,protože u náš nic dlouho nevydrží ☺ Myslela jsem,ze když je pro kvašení potřeba i určité množství kyselin ,ze bych do toho pokazenyho vina tu kys.citronovou přidala.Nakonec jsem,ale šla natrhat nové bezinky a ted už se vaří.Az bude nové vino kvasit mužů ho pouzit jako zakvas do toho preslazeného?Ono ma chuť spis jako řídký sirup.Spustí se tím nové kvašení?Jinak kdyby z toho bylo falešné Porto tak to by bylo super, protoze Portske miluju ☺ Falešné Portske delam uz roky z tmavych špendlíku myslím,ze se jim jinak říká Mirabelky.Do půlky lahve dam cely plody.Ve vode svarim celou skořici a hrebicek,pak v rozpustim cukr a po vychladnutí naliju na plody.Prevažu celofanem a čekám.Všeho dávám přiměřeně ☺ Občas promicham a když plody spadnou ke dnu stacim do lahvi.Někdy ho ani nestacim stočit do lahvi ☺ Pokaždé,ale minimálně litr schován, protože když ho necháme minimálně rok stát ma pak potom teprve chuť podobnou Portskemu.Čím déle stoji tím víc se k němu chuťové blíží.Ještě nikdo nepoznal z čeho to vlastně dělám,ale každými moc chutná.Taky ho dělám každý rok čím dal tím víc.Tenhle postup výroby používám na všechny vina jen podle druhu menim koření nebo přidáván vanilkovy cukr.Dělám vina z banánů,kiwi,svestek,broskvy,ostružin,pomerančů,borůvek,merunek no vlastně ze všeho co mám ve větším mnozstvi.Po každý se všechna povedla jen ty beziny jsem pokazila.