Nejste přihlášen/a.
Dobry den,je opravdu nutne strop ve sklepe pred pripevnenim polystyren.desek na zatepleni nejdriv otloucta znovu nahodit a napenetrovat? A jak silne desky-5nebo10cm a cm-tepelna izolacea jak je prilepit nebo pripevnit?Strop je hurdiskovy,nahozeny,obileny vapnem,barak 30 let stary dekuji
Asi jsem ti už odpovídal.Ale zopakuji i pro jiné zájemce.Otloukat strop,pokud omítka vcelku drží,není třeba.Penetrace určitě neuškodí,i když vápno většinou drží dobře.Desky lepit stavebním lepidlem na obklady a to na buchty.Aby se omezily mezery,lepit desky EPS i mezi sebou nízkoexpanzní pěnou.Měla by stačit tloušťka 10 cm,pokud ve sklepě nemrzne.Na hurdisky bych nekotvil,ale po dobu tvrdnutí lepidla podepřít prknem.
JABRAKA
Před měsícem jsem to dělal. Rady jsme sháněl taky na tomto fóru, několik jsem jich zkombinoval a polystyren drží.
Měl jsem strach, aby se slupka z vápna neodloupla od původního podkladu, když na ni nalepím polystyren. Přejel jsem strop širokou špachtlí a strhnuj jen vrstvy co se začaly drolit. Potom jsem to pořádně natřel HLOUBKOVOU penetrací, ale opravdu to nechat napít. Štětka je lepší než váleček, pořádně penetraci vetře.
Druhý den jsem lepil cementovým lepidlem f.Basf (mělo v názvu tuším 308-super). Kvůli strachu z olupování jsem chtěl, aby kontaktní plocha lepidla byla co největší v ideálním případě po celém povrchu. Takže jsem desku celoplošně namazal a projel hřebenem 8mm. Stačí přitisknout a drží, netřeba podpírat. Strop nebyl úplně rovný, ale přesto se to povedlo. Pěnu jsem použil pouze po obvodu okrajů na zapěnění spáry. Nevidím důvod lepení desek mezi sebou, pasují k sobě beze spár..
Lepidlo se jmenovalo Z-301 Super.
Již název značí kvalitu, klidně by stačilo o polovinu levnější Z 301 Standard.
Ale je to jen pár korun. Jaká to byla penetrace?
Budeme kupovat přízemní byt ve dvoupatrovém cihláku a chystám se tam také zateplit strop pod bytem (nevytápěný sklep).
Zajímal by mě váš názor - je to zateplení opravdu poznat?
strejc již napsal spávně, ale jen malinko profesně doplním. Nejen strop ve klepě, ale i kus stěny pod stropem.
Ale detail by musel být na fotce, abych odhlad kolik je třeba. ale i bez okrajů zvolíte správný postup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.