Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký potřebuji kabel pro venkovní čidlo

Od: dane odpovědí: 13 změna:

Ahoj, v manuálu se píše, cituji: Proveďte zapojení s použitím kabelu 2x0,5 mm2.

gas.cz/...

Poradí někdo jaký to je kabel? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zakus*
hodnocení

2x

Ahoj,

v MaR se běžně používá JYTY popřípadě lze použít SYKFY.

hodnocení

1x

Dve zily, prierez min 0,5 mm. V podstate akakolvek dvojlinka vyhovie.

hodnocení

1x

V podstatě vyhoví jakýkoli dvouvodič počínaje krouceným zvonkovým drátem. Ovšem podstatné je, že čidlo je umístěno na povětrnosti, takže bych volil tenkou dvoulinku odolnou proti povětrnostním vlivům a rovněž bych se postaral o dobré utěsnění dvoulinky na vstupu di čidla.

Ukostření toto čidlo nemá.

doplněno 10.09.18 13:49:

@ferax: No comment.

satam® - pokud čidlo kostru nemá, OK, ale záleží, kudy se vodič potáhne. Určitě nebudu někomu radit použít zvonkový drát. Co když je to v omítce. Když neznám polohu vedení, píšu možnosti uložení a použití vodičů.

hodnocení

0x

S největší pravděpodobností se jedná o čidlo, které je připojeno dvěma vodiči + ukostření. To znamená, podle způsobu uložení buď kabel CYKY 3x0,5, nebo CYSY 3x0,5, v provedení černá, světle modrá, zelenožlutá.

dane
hodnocení

A kde vidíš tu kostru?

Nikde, kupte černou dvojlinku s průřezem 0,5mm2
Kabel typu co se dává k lampičkám, H05VV-F 2x0,5 (CYSY).

A když tam není uveden popis, jak víte hoši, že tam není. Já mám regulátor Komex a tam u čidla kostra je, proto jsem psal s největší pravděpodobností, ne že tam je "nabeton".

Tazatel píše co je napsáno v manuálu. Kdyby byl potřeba třetí vodič, nebude tam v pokynu kabel 2x0,5

Takových kopanců už jsme zažili.

dane
hodnocení

Tady je manuál ke stažení

gas.cz/...

můžete prosím na to někdo mrknout kdo tomu rozumi? At nekoupim spatný kabel. díky

Pokud je čidlo v plastu, tak opravdu stačí dvoužilový kabel 2x0,5, nebo dvoulinka. Záleží ale na uložení, zda bude v omítce, nebo v nějaké trubce, či "husím krku".

hodnocení

0x

Doplním zakuse - použijte JYTY-O 2x1, třeba tady

doplněno 10.09.18 17:34:

Trochu jsem se unáhlil, je tam uveden přesný typ...omluva zakusi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]