Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OSB desky - nátěr podlahy

Od: jirik50* odpovědí: 8 změna:

Natírali jste někdo OSB desky? Dal jsem OSB na podlahu v podkroví a chci je natřít. Poraďte něco vhodného, ale aby to nestálo majlant, jedná se o 100 m2.

OSB desky - nátěr podlahy

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

1x

*cteni*Podívejte se zde:

Osmo Polyx®-TVRDÝ VOSKOVÝ OLEJ
Rapid je profesionální, bezbarvá a polomatná
úprava povrchu dle DIN 18356 pro
všechny dřevěné podlahy (prkna z masivního
dřeva, selské vzory, parketové vzory
a OSB desky).

au-mex.cz/...

jabraka*
hodnocení

1x

OSB desky je lépe nalakovat.Olejové nátěry jsou vhodnější na kompaktní podlahy z málo nasákavého dřeva.I lak je potřeba doslova nalévat na povrch a stěrkou stahovat.Po zaschnutí dát ještě vrstvu,deska značně saje.Použil jsem jednak lak tixotropní s organickým rozpouštědlem a protože na druhou vrstvu jsem jej již nesehnal,na něj ještě jeden nátěr laku ve vodní fázi.Výrobců je řada.

JABRAKA

OSB desky - nátěr podlahy #2
jirik50*

takze voskovy a pak vodou reditelny? zajimava kombinace. Dival jsem se na radu @papene . No jo, je to asik dobre, ale vyslo by me to na 10 tacu, nejmene. To uz jsem vic jak 10 vrazil do laku na palubky a schody. Do tak draheho nateru uz asi nepujdu, stejne na to zenske hodi nejaky nejake tepichy. Ale i tak diky za rady, J50

tomashynek
hodnocení

0x

Nerad Vás zklamu ale OSB desky se jako finální vrstva nehodí! bude se vám tam držet špína,a čím víc to budete lakovat tak se budou ty jednotlivé stěpky s kterých je deska slisovaná odlepovat a vysledný efekt bude v ...kupte si raději plovoucí podlahu v marketu za 150kč/m2.dodržte návod k pokládce.i když to bude zámkový spoj,aplikujte stolářský klih do spojů.přebitečné lepidlo ihned utírejte vlhkým hadrem.Vysledek bude perfektní a vy nebudete po mesící za blbce,že se OSB desky i když jsou nalakované nedají vytírat a drží se na nich špína.

jabraka*

Jak vidíš z fotky,nevypadá ta podlaha špatně.Je potřeba koupit desky s leštěným povrchem,ten je kompaktnější.Jsou ale také dražší.Dnes bychom takovou podlahu už nedělali.Asi by zvítězily desky RIGIDUR a na ně kvalitní lino.

JABRAKA

jirik50*

diky za postreh, neni to trvale obydleny prostor, pouze obcasna vikendovka. Nebo moje trucovna :-D, tam budu mit klid. Ale rozhodl jsem se pro levny lak, pak levne lino na nejfrekventovanejsi mista a sem tam nejaky koberec pro decka pod zadek. Diky vsem za rady, snad se mi podari taky nekdy nekomu poradit J50

pepca*

plně souhlasím s linem. Mluvím ze své skušenosti...v podkroví mám též podlahu z osb desek a položil sem na to lino s dekorem palubek...co dodat? levné, rychlé na pokládku ,pěkné a na uklid jestě lepší...)

PLNĚ SOUHLASÍM, NEVHODNÉ PRO PODLAHOVINU. Použijte lino s dekorem prken v ceně cca 200kč/m2 nebo ten laminát v ceně cca 150Kč/m2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]