Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se domluvit se sousedem

Od: ma* odpovědí: 2 změna:

dobrý de,mám sousedku,no je to vlastně moje švagrová,žít vedle ní je fakt peklo,už nevím jak s ní jednat,dnesta si pozvala dělníky a začali na pozemku mezi námi měnit plot,na tom by nebylo nic divného,jen snad,že mi nedala nikterak vědět,a na mém pozemku se pasou ovce,které mám vypůjčené na spásání trávy,no a také slepice,takže,její plot /pletivo/ se tet povaluje,přes moje oplůtky,metr vysoké,častečně vahou pletiva povalené a zničené,ty jsme tam dali,aby ovce nezvedaly její plot,a navíc tedy není ani jasné jak to všechno dlouho potrvá,protože na nic nereaguje,dělníci se ve 13 hodin sebrali a odešli,zůstal zde jen binec,je to opravdu dost nepříjemná situace,nechci,si na ní stěžovat,už kvůli mému zemřelému manželovi,ale myslím,že v 82 letech by už mohla mít rozum,proč vlastně tohle píšu,chci jen vědět,jestli má ze zákona nějakou ohlašovací povinnost,nebo oznamovací povinnost,nebo jen záleží a ní samotné,jestli mě bude či nebude informovat,že tedy bude měnit plot v délce cca50 metru?navíc je poblíž silnice,kdyby ovečky utekly byl by malér na světě.Děkuji za odpověd Marie Neufusová

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vy by jste mela umoznit vstup na vas pozemek po dohode a nasledne by mela sousedka uhradit skody na vasem pozemku vznikle pri udrzbe. Nevim jak je na tom s hlavou. Pokud dobre, tak bych ji taktne naznacil, ze toto jednani neni v poradku. A na delniky vlitnout at vam nenici ohradu.

hodnocení

0x

Nejspíše tohle jednání bude odvetou na zvířectvo a jeho projevy z vašeho pozemku. Já bych za plot byla vděčná a pokusela bych se zajistit všechno živé, ať neuteče. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]