Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo vysvětlit, jak může jít zápach z výtokové hadice z automatické pračky, když se pere prádlo v kvalitním prášku, několikrát se máchá v čisté vodě a nakonec se vymáchá ve vodě s voňavou aviváží?
To ne ní až tak neobvyklé, pravdou je, že to člověk nedokáže moc pochopit, neboť prací prášek je poměrně agresivní...
Tak buď koupíš originální čistící prostředek a použiješ ho podle návodu, nebo koupíš obyčejný ocet, dáš do ní 2l, trochu zředíš a necháš jí prát na prázdno a dáš jí na vyvařování... Také jsem to nedávno řešil a je to v pohodě... Případně opakovat... Výsledek je zaručen...
nedávno jsem čistil pračku tak jsem po prvním praní nechal vodu téct volně do vany abych viděl co z toho teče.I po čištění a vyprání na 60 při ždímání šlo z hadice stále trošku pěny takže se asi z té pračky všechny zbytky nedostanou.Nebo to pračka dokonale nevymáchá. Pak to tam zaschne a časem začne smrdět.
Až se vám nějaká pračka rozbije, dejte si tu práci a než jí odvezete do sběrného dvoru, tak jí rozeberte, ať víte, jak ta pračka uvnitř vůbec vypadá. Rozeberte i vanu a podívejte se, jak vypadá buben z vnejší strany. Uvnitř je sice čisťoučký a lesklý, ale z druhé strany jsou na něm nalepená vlákna z prádla všechno hezky slepené pracím práškem. Kdo používí gely a aviváž, ten má pračku nejspíš víc zadělanou, než ten, kdo pere jen v prášku bez aviváže. Nejlepší je prý prát v domácím pracím prášku, coz je směs prací sody a jádrového mýdla, kdy se místo aviváže přidává ocet. To prý nesviní pračku vůbec. Na naší pračce 5 let staré byly takové nánosy, že to šlo normálně sloupnot.
Všechno je třeba čas od času umýt a mechanickému čištění se nevyrovná nic. Vanu i sprchový kout je třeba umýt, stejně tak záchod, který se vlastně opláchne při každém spláchnutí. Myčku je třeba taky mýt a podle mých zkušeností než různé přípravky je nejlepší všechny koše a ramena vyndat, pocákat Domestosem a pak kam se dosáhne kartáčem umýt. Do pračky se bohužel nedostaneme, tak nezbývá, než čas od času použít ocet a doufat.
Právě aviváž + tekutý prací přípravek rovná se mazlavé zapáchající bahno uvnitř pračky. Po vyčištění pračky flaškou octa + soda jsem se vrátila k prášků sypkým, aviváž z části nahrazuji octem. Zápach již se nikdy nevrátil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.