Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění lepidla

Od: delina® odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu. Na nerezový povrch lednice jsem měla přilepené oboustanným lepícím plátkem dva dekorační motýly. Nyní jsem je odstranila, ale po dlouholetém přilepení zůstal lep na dveřích chladničky. Písek nelze použít, poškrábal by povrch. Vodou to nepouští/voděodolné/. Čím to dostat dolů? Díky za rady a názory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkuste to namazat stolnim olejem,trochu vic a nechte pusobit,olejem se odstranuji ty nalepky ze sklenicek.

hodnocení

Děkuju za radu, potřela jsem, nechala působit a na třikrát jsem setřela a lepidlo je pryč. Moc děkuji za bezvadnou radu, která byla bez finančních nákladů a přitom spolehlivá.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, můžete to postižené místo dobře prohřát fénem a lepidlo hned stírat do hadříku. To lepidlo teplem změkne a potom už jde dobře stírat. Zdravím!

doplněno 08.09.18 14:53:

delina - tak fajn. Škoda, že doma nemáte fén - bylo by to rychlejší.

twhx
hodnocení

2x

Použijte Den Braven "Odstraňovač etiket a pásek". Všimněte si záměrného nepoužití slova "zkuste", je to totiž jistá a bezpečná metoda a sprej se Vám bude v domácnosti jistě ještě někdy hodit. Existuje mnoho výrobců těchto odstraňovačů, jiný než DB jsem nezkoušel, ale bude to asi to stejné.

myska*

Koukala jsem na to a je to ethanol.

twhx

@myska: Špatně. Správně by to bylo "Je v tom i ethanol a zbylé látky, které v tom jsou neumím asi ani vyslovit a opisovat se mi je nechce" ;)

hodnocení

1x

Zkuste isopropylalkohol. S ním mám dobrou zkušenost při odstraňování zbytků lepidla. Koupíte v drogerii.

hodnocení

0x

Aceton.

doplněno 06.09.18 14:12:

Aceton, rozpouští téměř vše. Vyzkoušeno. Dokonce i roky zatvrdlé štětce.

dejv111*
hodnocení

0x

Pokud nechcete kupovat žádný přípravek, vemte odlakovač na nehty, potřete lepidlo a setřete hadříkem nebo ubrouskem. :)

hodnocení

A vydrží to povrch nerezových dveří u lednice? Je to opravdu nerez nebo jen imitace?

Odlakovač je v podstatě aceton.

dejv111*

Nerez to určitě vydrží, nemějte strach. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]