Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, jestli by tady byl někdo natolik kreativní, že by zperfekcionizoval můj nápad, popř. vymyslel něco jiného. Bydlíme v podkroví a do bytu naproti přes malou jednosměrnou ulici se po víc jak roce někdo nastěhoval. Byt měl původně zůstat prázdný, ale sousedi se rozhodli přivydělat si pronájmem. Jelikož je o něco málo výš, než ten náš, je nám střešními okny vidět na pracovní stůl a přímo do postele. Je to dost nepříjemné, bydlí tam studenti, věčně dřepí na parapetu, pokuřujou a čumí na nás. Na noc zavřeme a zatáhneme žaluzie, tak nám to nevadí, ale ve dne, když se větrá, si můžou přečíst i cedulku na mým tričku. U stolu pracuji s klienty a těm tato novinka taky nepřijde úplně příjemná.
Jedná se o pouze dvě okna a jen o tu část spodní, to co zůstane pod sklem, vrchem díky sklonu střechy vidět není. Napadly mě různé blbosti jako záclonky a závěsy, ale jednak to zastaví příjemný vítr, jednak to nejde dát i do strany okna směrem ke kloubům a hlavně každý zastavený paprsek to tu o dost ztmaví.
Pak mě napadlo nainstalovat před okna nějakou malou plastovou stěnu, kterou bych polepila reflexní folií. Tenhle nápad mi přijde nejlepší, protože světlo i vzduch sem dál půjdou proudit, ale nebude sem vidět, uvidí jen svůj odraz. Ale vůbec nevím, jak ji na střechu nebo k oknům přidělat.
Nějaký nápady jak na to nebo jak to jinak vymyslet? Díky
EDIT: prosím, pokud to nepochopíte z textu, mrkněte na ten obrázek, ať jsou tu odpovědi k tématu. Zatím mi odpověděla jen jedna diskutující, ostatní se vyjadřujete k něčemu jinému.. děkuji...
Já bych na ten rám zevnitř připevnila nějakou záclonovinu (jsou různé barvy) - zhruba do takové výše, jak jsem vyznačila na obrázku. Přes to by z ulice vidět nebylo a větrání by bylo zachováno.
Teď vidím, že záclonky už vás napadly - pokud by se opravdu napjala na rám (tj. nevisela by) a nebyla by příliš hustá, neměl by s tím být žádný problém (ani s větráním, ani se světlem).
Určitě to řešení je, jak jsem psala hned v úvodu, ale docela neestetické, zrovna dvakrát by se to sem nehodilo. A aby přes to opravdu vidět z takové blízkosti nebylo, muselo by to být už zatmavující - sice trošku, ale muselo. A jiný zdroj světla než lustr už tu nemáme
Každopádně skočím zítra do galanterky a kouknu, jak moc průhledné a průsvitné věci mají. Styl místnosti je hospoda, masivní dřevo, bar, rustikál. No najít k tomu "záclonku", potěš koště :D
Přes záclonu opravdu z ulice není vidět, pokud se tedy uvnitř nesvítí - ani přes úplně tenoučkou. Můžete to vyzkoušet... Estetická stránka je samozřejmě druhá věc.
K rustikálnímu zařízení by se možná hodila záclonka s ornamenty v lidovém stylu(?)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.