Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký aku šroubovák?

Od: zvanda® odpovědí: 12 změna:

Odešla mi aku vrtačka tak potřebuji něco nového. Rád bych si koupil něco menšího Stejně to používám pouze na šroubování. Mám představu nějakého aku šroubováku. Nemusí k tomu být nějaké příslušenství. Máte nějaké zkušenosti? Prosím o doporučení.Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

2x

Vřele doporučuji: lidl-shop.cz/...

Souhlasím že lidl není špatná volba.
Nicméně tahle varianta šroubováku je lepší.
Da se sundat hlavička a používat jen s bity.

lidl-shop.cz/...

Jedinou výhodu vidím v tom, že pak je šroubovák kratší - někdy výhoda.

Nevýhoda je zase ale slabší baterie. Volil bych 1. možnost.

Mam v okoli dva sroubovaky z Lidlu. Obom po roku odisiel regulator otacok a daju sa zapnut len na plne otacky. Na vrtanie to nevadi. Na sroubovanie uz ano. Strhava to obcas hlavy.

suchy*
hodnocení

2x

Mám verzi 10,8 V a mohu jen souhlasit,za ty peníze hodně muziky.

hodnocení

1x

Toto je nejdůležitější kriterium, pro výběr bateriového nářadí.

Akumulátor je základ

Zdrojem energie aku vrtaček je kvalitní akumulátor. Jeho konstrukce, napětí a kapacita významně ovlivňuje výkon a dobu práce aku vrtačky na jedno nabití. Obecně platí jednoduché pravidlo:
Čím vyšší je napětí akumulátoru, tím výkonnější je vrtačka, a čím je vyšší kapacita akumulátoru, tím delší dobu je možné pracovat na jedno nabití.

Nejpoužívanější typy akumulátorů:

Starší typ akumulátorů Ni-Cd má sice větší odolnost proti hlubokému vybití, ale oproti novějším typům akumulátorů, má nižší kapacitu. Tyto akumulátory se pro elektrické nářadí už téměř nepoužívají.

Zatím nejčastěji používaný akumulátor je typu Ni-Mh. Může mít až dvojnásobnou kapacitu než Ni-Cd akumulátor, ale jeho velkou slabinou je malé napětí článku. Výhodou je naopak delší životnost a schopnost nabíjení vyšším proudem, tedy rychleji.

Nejmodernějším současným typem akumulátoru je typ LI-ion. Mezi její hlavní přednosti patří až 3 x vyšší hustota energie, než u typu Ni-Mh, dlouhá životnost a až 3 x vyšší napětí článku než u typu Ni-Mh. Navíc má tento akumulátor minimální samovybíjecí efekt a postrádá paměťový efekt. Konstrukce Li-ion akumulátoru také umožňuje snadnou kontrolu stavu jeho nabití, například pomocí LED indikátoru.

Zatímco, dříve byly aku vrtačky dodávány s akumulátory o napětí okolo 7,2 V a kapacitou nižší než 1 Ah, v současnosti se díky moderní LI-ion technologii používají nejčastěji akumulátory o napětí 10,8, 12, 14,4 a 18 V s kapacitou přesahující i 4,0 Ah.

unavofaw

Ferax, ty jsi Tomáš Valský?

unavofaw

Takže nejsi a ukradl jsi mu část jeho článku.

Ctrl-C a Ctrl-V *klik*

OK, měl jsem to tam napsat. Sorry. Často je rychlejší něco vyhledat srozumitelně popsané, než to dlouze formulovat svými slovy. Chápu, je potřeba to v tom případě uvést. Nechci se řadit do houfu k ministrům.

asd1

jj, citovat zdroj patří k dobrému vychování... ;)

Pravěké NiCd vůbec nejsou až tak staré. Mám šroubovák asi 15 let starý, baterka je pořád původní a furt docela slušně drží.. Nevýhoda je delší nabíjení, ale mám dvě baterky a zatím vždycky stačily..

Dobrý je i od Makity, ten malý dvourychlostní.

krtek66
hodnocení

0x

testy-spotrebicu.cz/... aktuální recenze pro rok 2018 já jsem zatím rozhodnutý pro tuhle tipa.eu/... pro Vás asi spíš ten Bosch co je na 1.místě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]