Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vedeni odpadu PE trubkou

Od: jirkag* odpovědí: 8 změna:

Dobry den,

Potrebuji vest v zemi odpad z umyvadla (cca 8 metru). Muzu na to pouzit PE trubku (prumer 40) a nebo mam pouzit kanalizacni KG trubku? Pokud radsi tu KG, dela se i mensi prumer nez 110? Prijde mi zbytecne na jedno umyvadlo pouzivat takovy prumer.

Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

PVC KG se menší než DN110 nedělá. PE teoreticky použít můžete, ale nedělá se to (s vyjímkou tlakové kanalizace). Nicméně na ležatou kanalizaci se stejně používá nejmenší DN110...

hodnocení

0x

Co si spominam, tak svodove potrubie ma mat najmensiu svetlost 70, ale ak je v zemi, tak 90. Takze ta 110 bude asi aj tak to najmensie, co zozeniete.

Pokial nie ste schopni zabezpecit umyvadlu odvetravanie, tak 40 urcite nedavajte. Pri silnejsom toku vody sa naplni, 8m je celkom dost dlzka. Asi to bude stihat, ale po zastaveni vody podtlak vytiahne vodu zo sifonu / zapachovej uzavierky.

jirkag*
hodnocení

To jste me nepotesil. Prijde mi proste zbytecny davat takovou trubku na odpad z umavadla, kde si jednou za tyden umyju ruce nebo hrnek od kafe.

Rozdíl v ceně mezi PE 40mm a PVC KG DN110 je cca 20Kč/m...tedy na 8m trase celkem 160Kč..to vážně chcete řešit?

jirkag*
hodnocení

Penize neresim, spis trochu bojuju s prostorem. Budu muset vic bourat abych se tam s tou vetsi trubkou vesel.

Umyvadlo by neslo o 7,5 m posunut? Dalsia moznost je poden dat precerpavanie a tahat to stropom / po stenach. Ale je to dalsich 30k Kc.

fik
hodnocení

0x

Já jsem na takový volovinky používal HT odpadní trubky šedé-dělají se ve všech průměrech. Sice by to nemělo jít do země,ale ať mě nikdo netvrdí že to třeba 30cm vrstva pod místností rozmačká když je to poctivě obsypáno pískem.

Volil bych aspoň 70 průměr,přece jen 8 metrů je celkem dost. Když to pořádně obsypeš a podsypeš pískem,nemůže být problém...pokud přes ten pozemek nebudeš jezdit denodenně s mnohatunovým betonmixem nebo něčím podobným

suchy*
hodnocení

0x

Mám HT průměr 110 z domu do čističky,tenkrát mi holt nikdo neporadil a funguje spolehlivě už 20 let tak bych se toho nebál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]