Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na váš názor či zkušenost ohledně umístění vestavné trouby bezprostředně vedle vestavné chladničky. Jsou přístroje samotné dostatečně tepelně odizolované, aby se při pečení nepřenášelo teplo na vnitřek chladničky? Nebo je lepší mít raději mezi troubou a chladničkou ještě nějaký jiné kuchyňský díl? Děkuji za odpověď.
doplněno 11.11.09 20:35:Ještě bych chtěl doplnit dotaz o táma v jaké výšce je nejlépe troubu umístit. Líbí se mi mít jí výš než když by měla být pod varnou deskou, ale může to mít i nějakou nevýhodu?
doplněno 11.11.09 20:38:To jsem se rozjel. Moje první otázka na tomto serveru a už to tu zahlcuji :D Prostě vymýšlím dispozici kuchyně a vybírám spotřebiče. Proto jsem se chtěl ještě zeptat na názor, zda vestavěnou lednici nebo volně stojící? Má vestavěná nějaké nevýhody krom toho, že těch vestavěných není na výběr až tolik a jsou dražší, než volně stojící (obzvláště pokud se týká energetické třídy spotřeby, těch A++ j méně). Děkuji.
Pokud pečete 24 hodin, tak bych je vedle sebe nedával. Pokud pečete jako v průměrné domácnosti, tak je to zanedbatelné.
...24 hodin denně...
Jen se ptejte,víc hlav víc ví.
Troubu je nyní v módě dávat výše než dříve.Výhody?Snad pohodlnější vyndavání lehčích pekáčků,pánví.Naopak nevýhoda při těžším nádobí,špatná manipulace při např.otáčení masa,podlévání apod.
"Žebra na zádech" je podle mne chlazení neboli větrání motoru,ale to nevím,to si jen myslím.
doplněno 11.11.09 21:05:Ještě k těm vestavěným a volně stojícím.Volně stojící spotřebič tak nezapadne do desingu kuchyně,je dražší a není tolik možno výběru.Až Vám spotřebič doslouží ,možná se už nebude vyrábět rozměrově stejný a bude problém,.ale možná že ne.
Vestavěné spotřebiče lahodí oku,celá kuchyně má jednotnou barvu,ani netušíte za kterými dveřmi se skrývá lednice a kdeže je mikrovlnka,nikde neruší bílá či nerez ...
A teď babo raď ,že.
To už si musíte rozřešit sám.
Dobrý den.
No já bych to úplně vedle sebe nedávala i když je to ..." samotné dostatečně tepelně odizolované".Z trouby se při pečení přece jen při otevření vyhrne nějaké to teplo ,pára a lednice bude muset zbytečně "pumpovat" ,aby udržela svoji chladící teplotu.Takže nutné to asi není ,ale vhodné ano.I dchápu,že esteticky a prakticky by to vyhovovalo vedle sebe,leč ekonomicky to nelze doporučit.
Zcela určitě to nejvýhodnější místo není.Nevím,za jakou cenu je stanovena ekonomika provozu vestavěné chladničky.Zásada nejekonomičtější instalace je v nejchladnějším místě místnosti.Důležité je umístění chladicí žaluzie a odvádění vznikajícího tepla.
Jinak spotřeba proudu utěšeně stoupá k veselí dodavatelů elektřiny.
JABRAKA
No o spotřebu jde u chladničky až v první řadě že? :D Proto se také poohlížím po třídě A++, ale A+ možná stačí. Co je prosím váš chladící žaluzie? To jsou ty dráty co má lednička na zádech?
Indy.Za ledničkou jsou chladicí žebra.Kompresorem stlačený plyn,který se stlačením ohřeje,se v nich musí ochladit.Pak se přes expandér vstřikuje do výparníku,kde se prudce ochladí.Tato tepelná energie se právě pak znovu" regeneruje " v chladiči.Čím nižší je teplota vzduchu v okolí chladiče,tím méně často chladnička spíná kompresor.Tím menší je spotřeba.
JABRAKA
Vestavěná lednice je určitě hezčí, ale musíte počítat s tím, že je vevnitř menší. My ji máme a nemáme problém.
Dokáže mě dožrat, když někdo (v televizních pořadech, kde řeší kuchyně je to často) řekne, že dneska už vůbec není problém zabudovat troubu vedle lednice.
Máme vestavnou troubu v "A" třídě s ventilátorem, který ochazuje stěny trouby. Po každém průměrném pečení má skříň, ve které je trouba zabudovaná, velmi teplé boční stěny. Jinak řečeno - klidně si dejte troubu vedle lednice, pokud ji při každém pečení chcete ohřívat. Připadá mi to stejně logické jako jízda autem v mrazu se zapnutou klimatizací, nebo v pařáku s přídavným topením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.