Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
rád bych si přidělal počítačovou skříň na zeď vedle počítačového stolu, ale nevím úplně, jak toto správně zrealizovat.
Napadlo mě použít 3 obdélníkové hliníkové jekly, které budou spojené do sebe ve tvaru písmene U.
Nejdelší jekl bude přivrtán ke zdi, s tím že do jeklu vyvrtám díry skrz a zevnitř jeklu našroubuji šrouby do zdi a vstupní díry z vnejší strany jeklu zaslepím záslepkami (šrouby budou uvnitř jeklu).
Ale teď přichází na řadu ta těžší věc - jak spojit zbývající 2 jekly k jeklu, který je uchycen ke zdi?
Připadalo by v úvahu sehnat plát hliníku, popřípadě již připravený L kus a tím z každé strany přichytit postranní jekly k jeklu středovému?
Musíme, ale brát v potaz to, že počítačová skřín vybavená komponenty může mít váhu kolem 15kg, což není málo a je nutné, aby konstrukce nápor váhy ustála, což je věc které bych se obával u řešení s "L" kusy.
Budu rád, jestli mi někdo poradíte, jak efektivně dosáhnout písmene "U", aby konstrukce dokázala dlouhodobě unést 15-20kg, ale jestli Vás napadá nějaké lepší, vizuálně lepší řešení, tak budu také rád, nicméně na použití hliníku trvám - především kvůli estetice.
Děkuji!
Děkuji.
Kdyby tedy došlo na použití nerezu a zrealizování těch 2 písmen "L", tak doporučujete spíše svařit nebo šroubovat?
Co se rozměrů týče, tak počítačová skříň má na šířku 212mm, takže počítám, že šířka (výstup ze zdi) bude 215mm, ale otázka je kolik naměřit spodní část, která bude svisle na zdi, aby se minimalizovalo riziko vyvrácení ze zdi?
Pokud to dobře chápu, jeden jekl má být vodorovně na zdi a další dva jakoby kolmo ze zdi vystupovat do prostoru? Nevím čím to chcete připevňovat, ale podle mě to bude páka jako prase a to je tak akorát na to aby vám počítač za chvíli spadl.
Když už, tak bych svařil z jeklů dvě L, jejichž jedna část bude na zdi svisle a druhá "vystupovat" do prostoru. A duhé o několik desítek cm vedle, aby na to dobře pasovala skříň.
A osobně bych místo hliníku použil nerez
Svařit, bude to vypadat líp a bude to pevnější. Když se to hezky vybrousí a vyleští, svár není vůbec vidět.
Výšku toho L bych dal klidně na výšku PC bedny (pokud bude L směřovat nahoru). Pokud by mělo být dolů, udělal bych asi stejně vysoké jako široké, z hlediska estetiky.
Použil bych ocelový jäckel, nařezal, svařil, obrousil a nastříkal tak, aby to vypadalo jako hliník. V dnešní době není žádný problém koupit hliníkovou barvu. A nikdo nic nepozná.
Mimochodem, stejný způsob uchycení profilů jäckel, jsem zvolil při upevnění mé pergoly, na stěnu garáže. Vypadá to zajímavě.
Něco podobného, o čem přemýšlíte, mám vyřešeno tak, že mám pásové železo ohnuté do L. Ta delší strana vede dolů a na kratším je prkno a na něm stojí to, co potřebuji. Je to vlastně police. Myslím si, že když se podíváte do velkého marketu pro kutily, najdete to, co pracně řešíte. Těch řešení bude opravdu hodně.
babkazov má zajímavé a praktické řešení, dal bych vám bod. Dají se koupit hotové úhelníky i s dírami pro šrouby a povrchovou úpravou například viz obrázek. Pak stačí dokoupit vhodný spojovací materiál a na to nějakou desku, aby počítač měl na čem stát a nějaké L profily jako mantinely, aby nespadl.
A proč to neudělat jednoduše jako polici se skrytým kováním (trny)? Běžně se na tu délku (skříně) používají 2 trny, ale když tam dáš 3 tak to celé zpevníš...pro sichr můžeš použít hlubší trny...já, ale zas nevím jakou máš zeď...jestli panel, cihlu nebo beton...proti posunu a shození z police můžeš na ni nechat přivrtat "rantl"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.