Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám elektrický kotel Cosmo THERM E 9kW (EK 09 K či jak se správně označuje
Bohužel po zapnutí mi běží jen chvilku a pak mi spadne na 0 kW, ikdyž je levný tarif.
Video zde:
Prosím o radu. Již ho mám cca 2,5 roku a záruka asi horko těžko :/
To čo vám potom tam na displeji začne blikať nie je kontrolka obehového čerpadla? Ak je vadné,tak kotol prestane topiť.Ďalšou vecou môže byť prestavenie nastavenia kotla.
Podle mě, je potřeba měřit dál za termostatem, kam až jde napětí a dostat se tak k místu přerušení. Nesvítí žádná porucha, tak to vypadá na nějaké "rozhozemé" nastavení v obvodu termostatu (termostat sepnutý, ještě také neznamená, že fyzicky převádí). Zkontolovat spoje na svorkách. Ale to je jen úvaha. Na dálku se těžko v tomto radí.
Pokud je zde ještě další elektronika, propojená s hlídáním teploty, bude to pak asi na servis.
Mě to přijde, jako když ti nejde komunikace mezi kotlem a termostatem. Pokud je termostat na baterie, zkus je vyměnit znovu za alkalické (nevidím ale na displeji ikonku baterie, tak spíš ne) a pokud je napájen přes dráty z kotle, zkusil bych reset/restart termostatu nebo dočasné zapnutí v manuáním režimu. Vyzkoušel bych i na minutku či dvě vypnout/odpojit kotel od napětí.
Tak uz mi kotel topi, ALE:
na kotli jsem nastavil u P8 - NE
Kotel topi, ale znamena to, ze asi nefunguje venkovni cidlo teploty, ach jo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.