Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v garáži

Od: bib odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, čeká mě betobetono poslední vrstvy podlahy v garáži a tak bych se rád zeptal:

1. Do jaké výšky umístit kari sít, jestliže síla betonu bude 7cm?

2. Je nutné dávat dilatační pásy podél zdí? Rozměr garáže je cca 6x3m

3. Lze betonovat postupně, např. během dvou dnů - tedy navazovat na již zatvrdlý beton a nebo musí být celá plocha vybetonována najednou?

4. Jaký finální povrch doporučíte? Dlažbu dávat nechci, tedy nějaký nátěr

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaslad*
hodnocení

3x

1. kari cca 3 cm odspodu, 2. dilatace u stěn ano, je to logicky lepší 3. ano, na jeden zátah-nebude to praskat v návazné spáře, 4. za-leštěný betonový finální povrch - skvělý na úklid, tvrdý, nedrolí se, nenasákává tekutiny a pod.

olinl
Souhlas s tomaslad. Jen doplním: lepší je, když je karisíť v betonu níž, lépe umožňuje betonu "pružit" a beton tak "nepraská".

hodnocení

1x

Nedělal bych z toho vědu, je to jen podlaha v garáži. Jistě tam nebude parkovat tank. Já mám garáž 6x4m, stavěl jsem jí před více jak čtyřiceti lety, podlaha je betonová (asi tak 8 - 10cm), žádné dráty v ní nejsou, žádné dilatace a garáž slouží bez problémů stále. A to je v ní nejen auto, ale různý "binec", jak to tak bývá, když je v garáži místo.

hodnocení

0x

Ve škole mne učili, že nad a pod kari má být minimálně 3cm. Takže do středu vrstvy betonu. Zachlý beton se nespojí pevnostně s čerstvým betonem. Na beton lze dát nážer Izoban, v různých odstínech.

jabraka*

Upokládání karisítě používejte příslušné distančníky(lišty,distanční podložky.)Karisíť by měla být tedy tím vymezena do spodní části betonové desky,1 - 2 cm ode dna.Tím je zaručena optimální pevnost desky.

JABRAKA

krtek66

No a já se už učil 2cm...Jabrakův 1 cm je blbost...

Krtku, jen přidám, že kari síť v betonu rezaví a koroduje. Při tom vzniká tlak a rez odtlačí, odloupne, poškodí vrstvu betonu. Tuším, že ČSN, nebo jiný předpis proto sděluje, že na železo má přijít min 3cm betonu.

V nasej garazi na stopro ziadne draty ani dilatacie nie su. A ani trhlina. Postavene cca 1960. Plocha snad 6x5. A ani trhlina. Beton 7 cm, IPA, Betonovy poter 6 cm, paleny beton.

krtek66

miso: 1960 byly jiné technologie a poctivý beton...nelze srovnávat

krtek66
hodnocení

0x

1) kari síť se umisťuje min. 2cm od hrany betonu tzn. při Vaší tloušťce 7cm stačí 1 vrstva sítě přesně doprostřed. Buď se to podkládá systémovými prvky (takový had) nebo domo robo dlažební kostka

2) Ano, dilatovat je vhodné. Stačí obyčejnej obvodovej mirelon nebo kousky xps polystyrenu

3) Ne, v jednom kuse. V místě napojení by to prasklo. Není to zas tak velká plocha na řízenou spáru

4) Do garáže pokud nechcete dlažbu (což chápu) nechat buď jen tento finální beton (zahlazený) nebo epoxidová stěrka

ps...podlahu vyspádujte směrem ven z garáže, aby mohla odtékat voda, kterou dotlačíte na autě v podobě sněhu

Pokial sa to bude kolaudovat, tak s tym spadom von moze byt problem.

krtek66

miso: a to mi teda pověz jakej..to by mě zajímalo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]