Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protherm 6K - chyba F20

Od: somrik odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, kotel Protherm 6K mi hlasi chybu F20. U jinych typů (12K) jsem se dočetl, ze lze restartovat pomocí cerveneho tlačítka. Bohužel u tohoto typu tam žádné viditelne zlacitko na restart není. Ví někdo, co s tim delat, nebo to je na servis? Děkuju. Petr

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x
Podívej na toto, snad máš něco podobného poradte.cz/...
somrik
hodnocení

Ahoj, tohle jsem už četl, bohužel ten muj kotel tam žádné takové tlačítko nemá, ale i tak diky :(
olinl
Přidej sem foto čidla umístěného nahoře na trubce vody nebo v blízkosti. To čidlo by se mělo dát "vrátit" do zapnutého stavu po elektrické stránce (pokud tam není kapilára, což asi nebude).

somrik
hodnocení

Prikladam fotky, díky moc za ochotu
Protherm 6K - chyba F20
Protherm 6K - chyba F20 #2
olinl

Zkus opatrně nadzvednout plastový či gumoplastový dílec co z něj jdou červený a hnědý drát. Měly by v něm být dva konektory pro havarijní čidlo a po stažení této patice i na čidle ten červený čudlík na "znovupropojení kontaktu pro elektriku". Přidám pro jistotu obrázek..

Protherm 6K - chyba F20 #3
olinl

Ještě pro jistotu vypni kotel na vypinači či na jističi. Jednou jsem spoléhal na to, že tam bude 24V a dostal jsem desetinásobek ve střídavavých..

lukas880
Tak jsem trouba a kotel si nevypnul! Jak jsem to nadzvedaval sroubovakem, tak došlo ke zkratu a kotel zhasnul. Je tam nějaká pojistka proti blbcum?
tomastruksa
Super, funguje, moc diky!
tereza10

Ahoj, chci jen moc poděkovat, vážně to pomohlo! Pojistka nijak necvakla, takže jsme si nebyli jisti, jestli se to povedlo, ale po zapnutí kotle se rozběhl a funguje jakoby nic. Paráda, diky moc a hlavně i za fotku!

somrik
hodnocení

Ahoj, super, díky moc. Po resetovani kotel nabehnul. Párkrát po zahráti to chybu znovu ukázalo, teď ale běží. Uvidime, jestli vydrží.

petrg
hodnocení

0x

Ahoj, rada mi pomohla i při Prothermu Ray12k. Manželka také zapomněla otočit ventily při zapnutí kotle a bum. Ještě, že se najdou dobráci, kteří ví a poradí *palec2*

Myslím, že není ani třeba sundávat krytku, má zhora díru, tak stačí něčím malým zamáčknout i přes díru v gumové krytce

rudi*
hodnocení

0x

Protherm 24k chyba F 20

miroslavvesely
hodnocení

0x

Taky jsem postupoval podle rady a funguje, díky !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm
Otázky na téma protherm chyba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]