Dobrý den, kotel Protherm 6K mi hlasi chybu F20. U jinych typů (12K) jsem se dočetl, ze lze restartovat pomocí cerveneho tlačítka. Bohužel u tohoto typu tam žádné viditelne zlacitko na restart není. Ví někdo, co s tim delat, nebo to je na servis? Děkuju. Petr
Ahoj, tohle jsem už četl, bohužel ten muj kotel tam žádné takové tlačítko nemá, ale i tak diky
olinl
Přidej sem foto čidla umístěného nahoře na trubce vody nebo v blízkosti. To čidlo by se mělo dát "vrátit" do zapnutého stavu po elektrické stránce (pokud tam není kapilára, což asi nebude).
Zkus opatrně nadzvednout plastový či gumoplastový dílec co z něj jdou červený a hnědý drát. Měly by v něm být dva konektory pro havarijní čidlo a po stažení této patice i na čidle ten červený čudlík na "znovupropojení kontaktu pro elektriku". Přidám pro jistotu obrázek..
olinl
Ještě pro jistotu vypni kotel na vypinači či na jističi. Jednou jsem spoléhal na to, že tam bude 24V a dostal jsem desetinásobek ve střídavavých..
lukas880
Tak jsem trouba a kotel si nevypnul! Jak jsem to nadzvedaval sroubovakem, tak došlo ke zkratu a kotel zhasnul. Je tam nějaká pojistka proti blbcum?
tomastruksa
Super, funguje, moc diky!
tereza10
Ahoj, chci jen moc poděkovat, vážně to pomohlo! Pojistka nijak necvakla, takže jsme si nebyli jisti, jestli se to povedlo, ale po zapnutí kotle se rozběhl a funguje jakoby nic. Paráda, diky moc a hlavně i za fotku!
Ahoj, rada mi pomohla i při Prothermu Ray12k. Manželka také zapomněla otočit ventily při zapnutí kotle a bum. Ještě, že se najdou dobráci, kteří ví a poradí
Myslím, že není ani třeba sundávat krytku, má zhora díru, tak stačí něčím malým zamáčknout i přes díru v gumové krytce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.