Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílení vápnem

Od: martin71 odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer. Chystám se bílit starší dům klasicky vápnem. Poradíte mi prosím co přidat do vápna aby barva nebyla tak dokonale bílá? Myslím ne tak křiklavá ale spíše matná, jakoby zašlá.
Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

To bych neřešil, ta vápenná malba stejně dlouho zářivě bílá nezůstane. Ale jestli chceš, můžeš přidat do celého objemu vápna (aby nevznikly rozdíly) trochu hnědého tónovacího barviva (existují tńovací pasty). Jen tak nepatrně do béžova, starému domu to půjde k pleti. Možná ale máš jiný nápad, nevím, jak ten dům barevně vypadá.

rum
Ty tónovací pasty to vápno sežere, musí být speciální barvivo určené do vápna
kepler*

Tak si vyber tu správnou, ne?

farbyteluria.pl/...

janm*
hodnocení

1x

Zdravím

"Dokonalé bělosti" se nebojte, ať již natíráte v interiéru nebo exteriéru časem, dříve nebo později bělost "zajde", tj. za pár let už nebude "tak zářivě bílá", takže osobně bych netónoval, protože tím pádem budou stěny vlivem času "zašlé" o to víc a bude nutno pak dříve malovat...

hodnocení

0x

Můj děda přidával do vápna před padesáti lety trochu sazí.

jabraka*

Do vápna se přidávala modř,

jabraka® - To je možné, píšu jen co jsem viděl. Mě to tenkrát moc nezajímalo.

fero*

Konkrétně se jednalo o tz š m o l k u,která se používala ke zvýšení bělosti, používala se i při bělení velkého

prádla .(Jedná se o oxid kobaltu)

fero

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]