Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký prášek na praní

Od: evina* odpovědí: 49 změna:

Můžete mi doporučit nějaký dobrý prášek (gel) na praní, aby vypral i při nižších teplotách a byl vhodný pro děti.

Teď jsem měla Lanzu a hrůza, vůbec se nerozpustil přii 40 stupních. Manžel s dcerou se furt drbou.

Nebo používám gely, ale ty asi pro děti moc nejsou.

Díky za rady.

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bl*
hodnocení

7x

Již pět roků máme prádelnu.Pereme pro penziony,školy,hotely atd.Vyzkoušely jsme všechny možné a nemožné prášky a bohužel ty které obsahují tolik proklínané fosfáty perou nejlépe.Profi prášky má nejlepší momentálně Procter/Gamble.Nic lepšího na světě neexistuje.Vše ostatní jsou jen "variace na dané téma". Bohužel pro malospotřebytele jsou k dostání pouze prášky bezfosfátové/fosfáty jsou nahrazeny hlinitokřemičitany/ a jsou tudíž méně učinné.Kdo říká,že to není pravda tak lže.Přitom existují čističky,které dokáží fosfáty z šedé vody spolehlivě odstranit.Mimochodem to dokáže i kořenová čistička.Nechápu tedy ten "úlet" od EU. Teď k Vaší otázce.Na 40 perte jen vyjímečně.To je tak na deky,záclonyPokud perete pro děti,čím vyšší teplota tím lépe.Termodezinfekce začíná na 70°C.Pokud se manžel drbe,jak říkáte,jedná s největší pravděpodobností vysoké konečné pH prádla.Laicky řečeno,v prádle Vám zůstaly zbytky z prášku,které se nestačily při máchání odplavit. Nevěřte to co píše výrobce o dávkování.Většinou stačí poloviční dávka.Většina lidí žije v domění,že čím více dá prášku tím více to pere.To platí ale jen do určitého množstv/tzv.mycelární množství/.To množství které je pak nad hranicí mycelárního množství už je v prací lázni jakoby "nad plán" a vůbec se,zjednodušeně řečeno,nezůčastní praní.Prášek by neměl v prací lázni pěnit a nebo jen minimálně.Pokud máte zapěněný buben tak to nepere,nebo jen málo. Jestliže se prášek nerozpouští,tak je to šunt. Doporučuji vyhodit.Zkuste Ariel od Proctru. Prášek dávejte,pokud neděláte předpírku,přímo do bubnu.Pořizujte si prádlo,pokud možno,které má teplotu praní 60°C.Doporučuji bavlnu.Ta vydží všechno.Červená barva bývá problematická.Bavlnkové nášivky vydrží vyvářku,přestože výrobce pro jistotu uvede praní pouze na 40°C.Pokud je prádlo možné prát jen na 40°C jedná se vždy o sychr od výrobce,protože je tam třeba nějaká nášivka s nekvalitní barvou,nebo je prádlo vůbec nekvalitně obarveno v případě,že se jedná o bavlnu.Jinak všeobecně sypké prášky jsou lepší než gelové./A to i v profitechnologii/Do hlavního praní můžete klidně přidávat k prášku peroxid vodíku.Koupíte ho v drogerii.Stačí lžíce.Čím vyšší teplota tím více působí.Dezinfikuje prádlo a bělí.Lepší je perkarbonát sodný,ale ten se těžko v obchodě shání.Praní na 40 je na...víte na co.;)Dětem rozhodně perte na vyšší teploty.Klidně vyvářku.A nepředávkovávejte praní.Někdy méně znamená více.

evina*
hodnocení

Zkusím ten Ariel, prášku dávám míň než uvádějí, ale většinu prádla peru na 40, což je zřejmě chyba.

Děkuju.

bl*

Nemáte zač. Nemám zkušenosti s jednotlivými druhy prášků pro malospotřebytele,vím jen,že neperou tak dobře jako profi.Hlavní je aby nezůstávaly v prádle po vyprání rezidua /zbytky/ z prací lázně. To je základ,protože prášek je alkalický a při styku s kůží se tělo snaží o jeho neutralizaci.Proto to svědění.Praní není žádná sranda.Mohl bych Vám o tom vyprávět romány.Nejste jediná žena,která pere na 40°C.Překvapilo mě to jak je to v domácnostech rozšířené.Praní na 40°C je praní k ničemu.Pokud tedy na 40°C tak alespoň předpírku a nějaký dlouhý program. Ale je to tak na záclony.Ještě jsou rozšířené tzv.ekoprášky jsou drahé a neúčinné a někdy je dost složité s nimi prát.Ze zvědavosti jsme u nás zkoušeli Ecover,Něco vypere,něco ne,ale v zásadě jakžtakž pere.Bohužel je nekřasťansky drahý.Dále prášky od Missiva.To je zase taková malá alchymie za rovněž velké peníze.Praní nic moc.Je slabý.Mastné skvrny nezvládne vůbec,nebo jen minimálně. Distibuce je pouze formou firemní sítě podobně jako má Amvay./Ti mají zase ten prášek SA8/Pusobilo to na nás jako trochu jako bláznivá sekta.*smich* Také jsme zkoušeli DonGemini a to byla zase taková "malá" katastrofa.To je prášek na bázi polyglikosidů.Oni to prezentují jako něco převratného,ale nic převratného to není.Nazývají to sloučeniny gemini.Prášek údajně neobsahuje křemičitany a fosfáty.Protože nabízejí i profi program tak nás to zajímalo.Spolupráce s firmou mizerná a hlavně mizerné praní.Prostě to nepere.Prodávají deinkrustaci,což je běžný v prádelenství používaný neutralizační prostředek za děsné peníze.To bych nazval přímo "zlatokopectví" *smich* Používá se na odstranění právě těch rezidují v prádle jak jsem se zmínil výše.Přestože se jedná o ekologický prášek,praní ekologické rozhodně není.Spotřebujete hodně vody a el. energie. Odsypal bych Vám trochu Alfy,nebo profi Arielu.Do pětky pračky stačí cca 75ml což dělá cca 5,20 s DPH a měla byste klid.*smich* Zdravím a hodně úspěchů.

amlim*

Vážený,na mě působí velm negativně váš příspěvek,jak je vše špatné a to že perete v přípravcích ,které špínu vyžírají-ne rozpouští.Fosfáty,peroxyd a jiné sajrajty.*bzum*

bl*

Vyžírají špínu?! To jako jak?!*smich*Patrně Vám není jasná podstata praní! Abyste vypral prádlo musí prací lázeň obsahovat hlavně tzv.tenzidy.To jsou látky které snižují napětí na fázovém rozhraní. Jsou to molekuly s hydrofobní a hydrofilní částí.Tato molekula se.laicky řečeno,napůl rozpouští a napůl ne.Ve vodě se tyto molekuly svou hydrofobní částí/uhlíkovým řetězcem/ shluknou do "chumlu",kterému se říká micela. Když smočíte mýdlo do vody,tak se voda zakalí a to jsou právě ty micely.Je to tzv.koloidní roztok.Ty micely právě perou.Každá molekula tenzidu přitahuje svou hydrofobní/nerozpustitelnou/ částí částečky špíny a jiných nerozpustných látek./např. tuku/.Když budete mít polévku na které budou plavat mastná oka,všiměte si,že když budete vytahovat lžíci z talíře, budou vám na ní ulpívat zmíněná mastná oka.Tak vzdáleně podobně fungují uhlíkové/nerozpustné/ řetězce tenzidů.Každou částečku špíny doslova obalí a odplaví se s vodou.Fosfát je sůl kyseliny fosforečné a jediným jejich problémem je ten,že vytváří biologickou nerovnováhu v přirozeném vodním prostředí do kterého se v nadměrném množství dostanou s odpadní vodou,přestože existují na světě čističky,které je z odpadní vody odstraní.Že ale zemědělci pohnojí pole močuvkou to nikoho nerozhodí. Jinak fosfáty najdete jak v živé i neživé přírodě.Dokonce je obsahuje DNA.Peroxid vodíku sajrajt? A proč? Např. v lekařství se používá k dezinfekci ran.To určitě znáte! V prádelenství funguje jako oxidační bělidlo.Funguje nejlépe při vysokých teplotách.Oxidační bělidla jsou v každém prášku,který si koupíte.Často ve formě Perkarbonátu sodného.Neznám šetrnější bělení prádla,kromě Slunce,než oxidačními bělidly.Víte,že klidně prací prášky obsahují třeba hydroxid sodný,jinak řečeno Louh?Nevím o něčem co by rozežíralo špínu.Jo že něco "rozežírá" prané tkaniny tak to je všeobecně známé. Např běžně používané Savo k bělení vám prádlo spolehlivě zničí,nebo známý Pechlorethylen na čištění skvr.Ale špínu nežerou.;) To že je vše špatné jste řekl vy. Já jsem jenom popisoval naše zkušenosti s výrobky,které jsme zkoušeli u nás v prádelně.Věřte mi,že už v tom chvíli dělam a vím co je reálné a co je marketingový tah a ,promiňte mi ten výraz,jen kecy.Když v televizi žvaní jak prášek ten a ten vypere skvěle skvrny např.od ingoustu tak se musím usmívat.Spíše by měli říci,že je vhodné vzít tech. líh a čáru od propisky jím nejdřív rozpustit ,pak vzít trochu gelu,mýdla čí prášku a kartáček a ručně to odrbat,opláchnout a případně opakovat a pak to teprve strčit do pračky a vyprat s tím skvělým práškem.Rozumíte mi co chci říct? Že realita je často mnohem prozaičtější.Kvalita prádelenských prostředků závisí a poměrech jednotlivých komponentů každého pracího prášku a né na nějaké zázračné chemikálii.Žádná totiž neexistuje.Třeba někdo na něco přijde.To bude mít pak ale okamžitě peněz jako ropný magnát .Všechny prací prášky májí velmi podobné složení,jen poměry jednotlivých složek má každý výrobce jiný.Ono totiž když dáte moc něčeho tak to zas v tom práčku nefunguje jak by mělo,nebo naopak.

Safra já se ještě naučím psát na klávesnici.*smich*

evina*

Ještě se chci zeptat co říkáte na Bonux profesional, ten je taky od proctru a je o polovinu lacinější než Ariel profesional?

Díky.

bl*

Taky jsme ho zkoušeli.Není špatný,ale není to ono. Nejlepší je Ariel professional ,ten je super.Téměř shodné kvality je nejvíce rozšířená ,o něco levnější ,Alfa professional.V profiprádelnách se používá přímo masově.Oba prášky byste měla správně dostat pouze za předpokladu že vlastníte živnostenský list. V maloobchodní síti by se neměl vůbec objevit,ale prodají vám ho.Stačí zajít do velkoobchodu drogerie.Dnes je každý rád,když může něco prodat. Dostanete pouze 15kg pytel.Menší balení se nevyrábí. Cena je různá ,tak kolem 1000,- Kč. Do pětikilové pračky stačí plné tři polévkové lžíce na hlavní praní,takže si můžete spočítat na jak dlouho Vám to stačí.:)Doporučuji si ho koupit třeba s někým na půl. Jelikož je rozšířený názor,že profiprášky v prádelnách jsou strašné drijáky,chci říci,že se u výše zmíněných prášků v žádném případě nejedná o nějaké zdraví ohrožující detergenty.Ta doba "chlornanového bělení atd."už je nenávratně pryč. Uvažte co musí prádlo vydržet v prádelenském provozu,když takové prostěradlo se např. v hotelu použije třeba jen jednou a opět se musí vyprat a vymandlovat.

evina*

Teď mají v makru Ariel professional 10kg + 2kg zdarma asi za 570kč, tak jsem myslela že bych ho koupila tam.

kytka*

Neděláte vy jim náhodou reklamu? Já peru kvanta prádla ,pro fotbalisty, pro provoz kuchyně. A žádné specály jak píšete nekupuji. Vyperu krásně i v levném prášku. Holt Vám to praní záíkazní zaplatí, ale to co píšete není pravda! Kdyby byly zdraví ohrožující prášky ,tak je nebudou vyrábět. Fakt jste mě na ...*bum**stop*

doplněno 29.01.10 14:15:

pro bl

ignorant*

Dobrý den. Zajímavé a cenné informace. Akorát mě zajímá to vtipné zaglosování k prášku od Amway. On Vás ten prášek nějak obtěžoval? My s ním totiž doma pereme a on tedy nic neříká :) leží tam ve skříni a ani nedutá :) Ještě by mě a možná i jiné zajímalo, proč naprostá většina firem nabízí velké pytle prášků a jiná firma vypere stejné množství s "malou krabicí". Nejsem odborník, ale Vy evidentně ano. Můžete nám to nějak vysvětlit? Děkuji i za ostatní.

jabraka*

To Bl:

Ještě jsem na tomto fóru nečetl tak profesionální a plně kompetentní odpověď.Přesně tak ji mám v hlavě a přesně tak bych ji napsal.Se zeťákem jsem na toto téma předevčírem vedl debatu,jednalo se o jejich kořenovou čističku a účinnost pracích prášků,argumentoval jsem právě schopností rostlin odstranit vcelku dobře fosforečnany.Velice mě tato vaše odpověď potěšila a snad se najde více čtenářů,kteří si ji vezmou za svou.

Ještě bych chtěl podotknout,že tu nejsou tolik hodnoceny enzymatické prostředky,jejich účinnost je nepopiratelná.

Dále mám určité zkušenosti s prostředky na praní koberců.Koncentreace a prací schopnost je asi pětinásobná než u běžných prášků na prádlo.Cena ovšem desetinásobná.

Pak jsou tu ještě přírodní rostlinné preparáty,s obsahem saponinů(prací ořechy) ale prací schopnost asi leckoho neuspokojí.

JABRAKA

pu®
hodnocení

2x

Také jsem teď (zrovna dnes) kupovala prášek a informovala jsem se v testech. Amlim doporučuje výrobek od Amway, ale ten vycházel v onom testu (na jedno praní) dost draze. Mně se líbil vítěz, Excel od firmy Qalt. Když se tu otázka objevila naposled, doporučovala jsem Ariel, jsem s ním vážně spokojená, ale tento Excel slibuje větší procento rozložitelných látek, což je pro mě důležité, a navíc má vynikající prací účinnost a jedno praní vychází asi na 4,50, což bylo bezkonkurenční (pominu-li pseudoprášky typu Tesco). Teď jsem ho hodila do pračky s prádlem a jukla sm (mám na 30), co dělá. Krásně pění :D Zkuste se podívat sem, třeba Vás to inspiruje: ekonomika.idnes.cz/... (popř. data.idnes.cz/... Jinak používám na jemné Perwoll a jsem s ním spokojená, ale myslím, že práškový prášek pere přece jen lépe než tekutý.

doplněno 11.11.09 19:46:

Ještě k ceně v reakci na Amlim - nevím, testů jsem četla víc (novější než ten, co uvádím, jsem bohužel nenašla) a vždy ten SA8 vycházel kolem 11 Kč na jedno praní.
A jeden malý dodatek k Arielu, který znám velmi dobře a také vřele doporučuji - jsem exematik a mám opravdu velmi citlivou kůži (snesu např. jen 100procentní bavlnu a to ještě ne v lecjakém zpracování), takže kdyby nechával zbytky na prádle, rozhodně bych to poznala - a určitě nenechává. No a teď dopral Excel, prádlo je krásně čisté, voní, prala jsem na 30, žádné zbytky nevidím, zatím ani necítím, uvidím, jestli bude změna, až uschne. Snad ne. *tuc*

TO ŽE PRÁŠEK PĚNÍ JE CHYBA.
pěna dusí prádlo, prací proces a snižuje možnosti avivážování, a zařídí že vaše pračka chcípne o pár let dřív než mohla pracovat,také moc pěny může přepěnit pračku vylézt ven spálit vám řídící jednotku za 5 tis. atd.. pokud prášek pění je to bud křáp nebo je ho moc.Co se týče výrobku amway dá se říct že je to best of co se týče ekologie v přírodě protože vodou z prášku amway zalijete kytku a nic by se jí němělo stát, znám to s osobní zkušenosti a co se týče amway neměl jsem možnost si uich na něco stěžovat, velmi kvalitní výrobky..
amlim*

Ve skutečnosti je cena srovnatelná,v testu byla dost zkreslená.To chce jen vyzkoušet, má záruku spokojenosti 90 dní.A hlavně je bez zbytečných plnidel,které se nevymáchají a dráždí pokožku.

renata666

Ahoj, kde ten Excel od Qalt koupím? Mají ho třeba v Kauflandu? A jaké balení za jakou cenu máte? R.

pu®

Jo, taky jsem ho nemohla dlouho sehnat, až jsem nakonec napsala e-mail přímo výrobci *smich* A odpověď zní: "Náš výrobek zakoupíte v prodejnách Kaufland, Tesco, Globus nebo Schlecker." Nicméně Schlecker máme za rohem, tak jsem tam hned šla, že jsem se naposled nedívala dobře, ale ejhle - dívala, neměli. Nakonec jsem ho dnes sehnala v Tescu. Takže oficiálně by ho Kaufland mít měl, ale zaručit to asi nejde. Balení bylo 1,5 kg za 83 korun, na svých stránkách uvádějí podobnou cenu, jedná se o koncentrát (1,5 = 3 kg) a doporučují na běžně špinavé prádlo 70 ml na jedno praní. Já dávám vždy méně - teď jsem dala cca 55 ml a pěnilo báječně, prádlo je opravdu hezky čisté (pozn.-nepřetěžuji pračku, pokud můžu, dávám plnou, ale ne narvanou).

papene*

*modla*Pu kéž kdyby fungoval dobře.Tak se po něm taky*sok* podívám a vyzkouším.

Díky za radu*palec*

malvinka*

Včera jsem navštívila Schlecker v jednom OC a Vámi zmiňovaný prací prostředek měli , ovšem pouze na bílé prádlo. V Kauflandu jsem se s ním nesetkala.

doplněno 15.11.09 12:41:

Excel

doplněno 15.11.09 12:53:

Mrknu se i v Tescu a Schleckeru na Smíchově a podám reference.

doplněno 15.11.09 15:16:

1 1/2 kg cena 86 Kč

doplněno 16.11.09 20:52:

Tak v Tescu se krčilo pár sáčků, neodolala jsem sice jen na bílé, ale koncentrát 1,5 = 3 kg pěkně voněl tak vyzkoušíme. Cena 80 Kč

v Tescu na Smíchově a Schlecker 89 Kč stejné balení.

fany08*

Mrkni sem http://www.qalt.cz/ a sem biokvalita.cz/...

V Kauflandu by ho mohli mít. Já jsem s ním také spokojená.

mzuzana*
hodnocení

1x

Dobrý den,

mohu doporučit prášek z řady SA8. Je hojně využívaný lidmi s ekzemem a citlivou pokožkou. Neobsahuje plnidla, která dráždí kůži. Mám vlastní zkušenost, pere skvěle! Více info mohu poslat mailem. Zuzana

amlim*
hodnocení

0x

SA8 PremiumˇBioquest,nebo SA8 Baby pro nejmenší,SA8 jemný tekutý,a další...špínu rozpouští na základě enzymů, jsou koncentrované, bez plnidel a bez fosfátů,pere při nízkých teplotách. Vhodné pro citlivou pokožku.

evina*
hodnocení

Ten neznám, prodávají ho normálně v obchodě? Kolik asi stojí?

Poraďte všem;), já se ráda poučím

amlim*

Ráda bych, ale už jsem dostala sprdunk, že dělám reklamu, pří tom je to nejlepší co znám, tak vlastně nemohu veřejně poradit.

ignorant*

Hm, to je zajímavá "tradice". Portál "poraďte", kde nesmíte radit :) Že :)

amlim*

Bohužel,jsem poradce nejen kosmetiky,ale opravdu perfektních výrobků,mám zkušenosti, ale zde se to nesmí, tak jen píšu na vnitřní poštu,když má někdo opravdu zájem.:)

ona to není chyba Amlim. Ona má holt dobrou zkušenost s výrobky, které jsou známé domním prodejem (omlouvám se, pokud jsem to popletl) a většinou se takovým výrobkům dělává masivní reklama právě na diskuzích - proto jsme tu tak "precitlivělí". Rozumím, že je to občas na škodu. Nic není jen černobílé :)

ignorant*

Aha, takže dostávají sprdunk i ostatní? Třeba Ti, co radí používat třeba Ariel, nebo ten Persil? Tak to jo. To já neměl tušení, jsem tu novučičký nový.

himmi

Bože, nám se tu zahnízdil fanatik acz a dokonce se zaregistroval, aby v sevřeném šiku s Amlim šířili slávu svých výrobků

amlim*

No to jste mě rozesmál...už dlouho jsem se tak nesmála...hezký den...amlim *slunce*

ano, můžu potvrdit, že IGNORANT a ACZ je jedna osoba... chjo. Není co dodat.

dejavu*

ptáka po zpěvu, člověka po řeči poznáš*smich*

ignorant*

Ale, copak? Nebyla jsi to Ty, kdo mi vyčítal, že nejsem "zaregistrovaný" a ty jo? Jen plním tvé zbožné přání :) Tak nerej, děvucho.

dejavu*
No, už tvá přezdívka napovídá, že ses sem kromě agitování pro svého boha konzumu přišel především hádat. Ale třeba se pletu a budu příjemně překvapena, jak tu lidem začneš užitečně radit a pomáhat místo propagace Amwaye. (Někdy bývám nemístně optimistická :))
ignorant*

Říká kdo? DEJAVU? Ty si dovoluješ se otírat o jakousi přezdívku? :) Já tedy nevím, ale černé na bílém tu stojí, kdo je tu hádavý. Ty, děvče. Nejprve si přijdeš zarýpat do mé registrace a potom do mé přezdívky :) Samé příspěvky k tématu :) Prostě DEJAVU :) Nebo máš ještě jiný důvod, proč jsi vztoupila do tohohle vlákna? Protože žádné jiné tvoje posty, zde nejsou. :)

P.S: Máš doma koště?

ignorant*

Proč mi nadáváš?

hodnocení

0x

Mám vyzkoušené BATOLE i aviváž, bez problémů, cenově velmi přijatelné. Vyzkoušejte a porovnejte.

limetka*
hodnocení

0x

Mám doma fůru ekzematiků a alergiků. Používám Lovelu a osvědčila se mi.

bianca*
hodnocení

0x

Dobrý den, používám Persil gel, jsem s ním spokojená, koupím ho většinou "v akci" jinak je jeden z těch dražších. V testech vyšel srovnatelně s Persilem prášek/gel Formil z Lidlu a je podstatně levnější, s tím však zkušenost nemám.

papene*

:)Excel jsem koupila v Kauflandu 6kg za 329kč.Byl poslední.Buď je tak tak dobrý, že ho hned vyprodají.Nebo je o něj malý zájem a berou ho málo.*nevi*Ještě aby pral a je to!

A ještě to může být tím, že nemá reklamu.Já ji ještě neviděla.Vy ano?

doplněno 15.11.09 15:23:

Tam jiný nebyl.Jen ten 6kg.

doplněno 15.11.09 20:33:

Píší univerzální.30-60-90st.

malvinka*

Na barevné nebo na bíle prádlo?

pu®

Reklama na Excel skutečně není, což zdůvodňovali v různých článcích a mám dojem i v tom testu tím, že výrobce nemá peníze na to, aby vedl masovou reklamu - respektive nechce je investovat do reklamy, ale raději do technologií a získávání certifikátů o biokvalitě. Což se mi také líbí - jsou to rozumněji investované peníze než 20tivteřinový spot na Nově, že..? A s tím, že byl poslední - já si myslím, že tohoto prášku nejsou dodávaná taková množství, takže tím se paradoxně vyprodá rychleji než třeba Ariel, kterého mají prodejny na skladu xy kusů. Držím pěsti, snad Vás nezklame - mně se docela osvědčil, používám na doporučení místního rádce ještě menší množství prášku než napoprvé (kdy hodně pěnil) a prádlo je čisté pořád stejně kvalitně, nemůžu si stěžovat :)

doplněno 17.11.09 00:42:

*smich* No jo, máte pravdu (pro malvinku) - ale já žádné provize fakt neberu! :D Ale je to Qalt, ne Rakona *fn*

:D

malvinka*

Napadlo mě ,že by se mohl vyskytovat také v drogerii TETA půjdu na špionáž až mi vyjde čas.

Rakona nepotřebuje spot má Vás pu*smich*.

Jinak díky za osvětu určitě se hodí všem.*cteni**klik**palec*

malvinka*

Taky jsem v Tescu koupila 6kg 319 Kč

Pere super a pěkně voní. Pu máš u mě bodik.

doplněno 22.11.09 20:02:

Sáčků bylo v regále nemnoho.

doplněno 22.11.09 20:05:

Na prací várku jsem též na doporučení ubrala prostředku a prádlo bylo krásně měkounké.

Takže je to spíše o tom, že dobré věci reklamu nepotřebuji a lidé si informace mezi sebou vymění samy.

A mít zde kolonku Rakona věnuji jí bodík za ISO.*palec*

hodnocení

0x

No, nejsme my blázni?! *haha* Všimli jste si, že vlastně ani špinavé prádlo nepereme. Pokud nejsou děti, které opravdu zašpiní, šoupneme do koše se špinavým prádlem jen takové ufúlané. Trošku zpocené, trošku zmačkané a vlastně jen chviličku nošené. *ee*Kolikrát za den se převlíkáme? Tak schválně-z pyžama do něčeho v čem se přesuneme do práce, tam oblečeme většinou montérky (ikdyž se jedná o bílý plášť), pak zpět to, co jsme si oblékli ráno. Po příchodu domů něco pohodlného na doma, pak chvíli po vaně župan a pyžamo. *uf* Pokud nepracujeme na zahradě, v garáži nebo stavbě, ani jsme nic nezmazali. *uspech*Ta doba, kdy mužský nosil košili několik dnů a my museli předepírat límečky a manžety je v nenávratnu. A všichni se koupali jednou za týden. To snad ani není pravda. *jasne* Ale bylo to tak!

doplněno 15.11.09 16:52:

Kdysi jem používala Omo. Teď Ariel a Lanzu. Ale dávkuju malá množství prášku, na vyprání stačí taková malá odměrka.

hodnocení

0x

gel na praní je i pro děti, Persil sensitive. Se špatným rozpuštěním prášku jsme se nikdy nesetkali a to pereme 90% prádla na 40°C. (se 30°C nemáme zkušenosti). Používáme jen Persil, občas Ariel - asi jsou drahé, ale jejich spotřeba zase není nijak velká... občas se nám naskytne i něco levnějšího (snad i ta Lanza), ale vždy vše rozpuštěno - tak možná i pračka na to může mít vliv :) - když promíchá hned prášek do prádla, které se dnes nijak zvlášť při praní ve vodě nemáčí... tak je to jasné :)

jaduwali
hodnocení

0x

Všem, kteří shánějí a neví kde je ke koupi prášek Qalt Excel.

K dostání je v Makru, je možno se tam dostat s někým, kdo má kartu

Makro. Nyní se tam již ten vstup tak nehrotí jako tenkrát.Mám tedy zkušenost z

Karlových Varů, kde je při vstupu snímač karet a ten Vás pustí dál i se spolunakupujícím.

Kdysi byla potřeba i občanka a na "bráně" to kontroloval člověk.

dejavu*
hodnocení

0x

Děkuji bi za zajímavou a podnětnou odpověď, se kterou podusím chemiky v příbuzenstvu, aby mi to potvrdili a doplnili, jen mám jeden dotaz - doporučujete prát na vyvářku, ale třeba Ida Rossová to u enzymatických prášků nedoporučuje, protože se tím teplem zničí ty enzymy, doporučuje enzymatickými prát na 40, max na 60°C , jak to tedy vnímáte vy?

Já zatím peru v Arielu, ev. Persilu, ale nějak se hůř rozpouští, tak zkouším gely a zaujaly mne to některé nápady, asi zkusím i něco nového. Příšerný byl prášek od Eurony, který mi někdo donesl na vyzkoušení, nevypral nic, takže zůstal jako prášek na psí předložky a kobeřečky do koupelny.

kejki

Já se připojím k babce, vždyť většinou to prádlo v domácnosti je minimálně špinavé, jemné peru na 30 a 40 v gelu, jen bílé na 60° s Arielem gelem. A ve špíně nechodím. A dezinfekce prádla v domácnosti?

Enzymatické složky skutečně účinkují při nižších teplotách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]