Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Mám ve vrtané studni 2 sondy SN1 a instalováno hladinové relé LVM20. Poslední týden začalo relé vypínat, postupně jsem přidával citlivost, ale už jsem na maximu. Sondy jsem vytáhnul a očistil, ale v podstatě byly čisté. Je možné, že odchází samotné relé? Jde to nějakým způsobem zjistit? Děkuji
Když bude odcházet relé, takse z něho zakouří a odejde.
Očistlils sondy, takže další na řadě jsou vodiče od sond k hladinovému relé.
Nepíšeš kde máš hladinové relé umístěné, ale předpokládám že v nějaké krabici bez přístupu vlhkosti.
Funkci relé můžeš zkontrolovat tak, že na místo sond připojíš vodiče a připojováním jednoho nebo druhého (nebo obou vodičů) budeš simulovat zvyšování nebo pokles hladiny. Tím si můžeš oveřit, jestli relé spíná a vypíná.
Feraxi jaký přesnější chod.Ty sondy pouze zapínají (posílají signál na) čerpadlo.Tři se používájí když se i nádrž(studna) přečerpává,dvě na ochranu čerpadla.Jinak chyba může být kdekoliv-v samotných sondách nebo v elektronice toho spínače
Jak to popisujete, tak se spíš zdá že Vám to někde oxiduje. Samozřejmě do relé nevidím, ale když to jde takhle hezky postupně... no spíš to napovídá na ty sondy. Nejsem věštec, tak jen napíšu body pro inspiraci při hledání...
- sondy byly čisté, ale kontroloval jste i připojení vodiče k samotné sondě, jestli se tam nedostala voda a nerezne to tam? Přeměřil jste to aspoň multimetrem?
- máte někde cestou mezi studnou a LVM20 nějakou krabici, kde jsou sondy propojené?
- Kontroloval jste vodiče k sondám jestli není někde zlomený/přetržený? Měřil jste to?
- Nepoužíváte zem popř. kostru čerpadla jako jednu sondu? Skutečně to máte zapojené podle obrázku vpravo?
Dřív než bych koupil relé za tisícovku, tak bych si to relé vyzkoušel jiným kabelem třeba v kýblu s vodou ať se jasně ukáže, jestli je problém v relé, nebo v sondách a jejich vodičích...
Tak hodně štěstí...
Nejsem elektrikář, takže žádné měření nehrozí. Ale rada s jiným kabelem byla super. Zkusil jsem to jak přímo u relé, tak v krabici u studny. Pokaždé relé fungovalo správně, takže jsem znovu vytáhnul sondy a vyměnil je. A už zase čerpám. Jak jednoduché Sice nevím, co na těch starých bylo špatně, ale funguju. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.