Dobrý den, koupil jsem bazén a pískovou filtraci. Otázka zní, zda mi filtrace přefiltruje také železitou vodu co mám ve studně, jelikož, když tuto načerpám je krásně čirá a čistá, ale po pár hodinách oxiduje a je na povrchu červená, na další den je už zase čistá, ale na dně je červený zákal co sednul z povrchu... Otázka zní, zda bazén napustit vodou ze studny a filtrace tu železitost přefiltruje, nebo to kašlat a napustit vodou ze sítě? Díky za odpověď.
Ono to ani nemusí být železo (pokud to nemáte potvrzené rozborem). U nás se taky dělala do druhého dne rezavá voda, ale železem to nebylo. Doporučuji koupit MINERAL- či MINERAL MINUS a nalít ihned po napuštění při puštěné filtraci.
Je to osvědčené, voda bude čistá.
bennyx*
Rozborem to potvrzené nemám, ale rikalai to bývalá majitelka domu, že oni rozbor dělali. A taky voda jde dost cítit po rzi.. tak nevím..
Rozhodně písková filtrace nestačí.Pokud chcete doplňovat vodu do bazénu přímo ze studny,doporučil bych spíše ji zbavit minerálních iontů iontoměničem.Nemusí to být až příliš nákladné,stačí použít trubici,naplněnou katexem a vodu nechat tímto filtrem protékat.Po opotřebení náplň lze regenerovat solným roztokem.Myslím,že náklady na odstraňování výše zmíněným přípravkem se násobují,ale katex je napořád a je náklad jednorázový.
Jen upozornění. Použití toho roztoku pro vyvázání minerálů nelze kombinovat s používáním modré skalice. Musí se jet striktně na chlorové chemii. Roztok totiž krom nežádoucích minerálů váže i měď z modré skalice.
jabraka*
Kromě toho neustále přidáváte další a další chemické sloučeniny do vody v bazénu a rozhodně to není příjemné pro lidský organizmus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.