Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vypínač

Od: kops odpovědí: 10 změna:

Potřebuji nový vypínač do panelákové kuchyně na zapíníní centrálního odtahu. A nevím ,jaký koupit. Mají různé řazení např: 1S , 1/0S , 1/OSo. Prosím tedy o radu, jaký použít

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Je to společná část domu, obraťte se na správce, bývá to hrazeno se společných peněz. Když do toho budete zasahovat a "něco" odejde, zaplatíte to celé... Alespoň to tak ve většině případů bývá... Mám velkou radost, když musím při takové opravě hledat být, kde si to "opravoval sami" a po jejich "opravě" to nejde v celém vchodě...

hodnocení

0x

Na zapínání centrálního odtahu v paneláku by mělo stačit obyčejné tlačítko, případně s indikační doutnavkou. Ovšem nevím, zda nemáte u vás centrální odtah řešený jinak.

jabraka*

V nově revitalizovaných domech bývá odsávání řešeno kontinuálně větrnou vrtulí s ventilátorem na střeše domu.Než začnete se zásahy do zařízení domu,spojte se s vedením či správcem.

JABRAKA

kops
hodnocení

Já nenapsal, že tam jsou dráty 3. (moje chba) Takže obyčejné tlačítko to asi nebude. Obrátit se na správce je rada k nezaplacení

hodnocení

0x

Není nic jednoduššího, podívat se na typ stávajícího vypínače (tlačítko) a podle toho zakoupit nový.

kops
hodnocení

To jistě,ale to by tam nějaký vypínač musel být. A kdyby tam byl ,tak ho vemu do pracek a jdu do obchodu a nezatěžuji vás tady

kops
hodnocení

Neví tedy někdo, co znamená u vypínačů ono řazení? a jaký vypínač je možno použít?

Nezdá se vám ta formulace zmatená? Tak vypínač tam nemáte a přeci ho tam chcete zapojit. Jak chcete zapojit vypínač na místo, kde žádný není. Pokud něco chcete "vykouzlit", musíte znát systém ovládání, větrání ve vašem domě. Nelze použít nějaký vypínač, když nevíte na co.

jabraka*

Jak jsem už uvedl,Kops - obraťte se na výbor vašeho domu!

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]