Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
měl bych dotaz ohledně "svítících" kabelů ve zdi. Konkrétně pouze v noci je na zdi vidět jakoby ze zdi svítil (fosforoval) elektrický kabel (pořád z jednoho místa). Původně jsem myslel, že to je nějaký odraz, ale po všech možných odrazových ploch zjistil, že to není možné. Je možné, že kabel jakoby fosforuje (svítí)? Občas "svícení" na tom jednom místě přestane a táhne se dolů po (za) zdi (takové jakoby tenké pruhy).
Děkuji
Tak s kabely nejrůznějšího druhu a provedení se setkávám nějakých 40 let, ale s něčím takovým jsem se ještě nepotkal. A to jich někdy byly i stovky pěkně vedle sebe na kabelových lávkách. Je to nesmysl a pokud to viděla i Vaše přítelkyně, bude ten úkaz mít příčinu někde jinde. Nejjednodušejc si to ověříte, když v době světélkování vypnete vypnete hlavní jistič.
... no a pak mě ještě napadá, že končí prázdniny...
No to by mě teda zajímalo zkuste to vyfotit.
Kabel nemá jak takto svítit, pokud by "svítil" už by dávno byla spálená izolace a jističe dole, navíc by to stejně nemohlo být vidět přes omítku.
Tak svícení se už zatím neobjevilo, ale co jsem četl po internetu, tak by to fakt mohl být ten elektrický kabel. Ano, je to tu všechno v hliníku, tak jsem se pro jistotu rozhodl pro celou rekonstrukci elektroinstalace. Škoda, že to nebyla ta karma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.