Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolení šroubení

Od: slavo* odpovědí: 5 změna:

U domácí dodárny mám za hlavním ventilem pozinkované šrounení kterým je spojeno k rozvodu.

Chtěl bych ten ventil vyměnit, musím rozpojit šroubení - pozinkované a ventil vyšroubovat ze spojky která je našroubovaná v nádrži. Źe nádrž musí být bez tlaku je mi jasné.

Ale zkoušel jsem to šroubení povolit velkým hasákem ale nehnu s tím, zkusil jsem na to použít WD40 ale taky zatím bez úspěchu. Kamarád mi radil použit na to coca-colu. Asi je to dost zatuhlé protože několik let se s tím nehnulo.

Ten ventil jde totiž špatně zavřít, proto ho chci vyměnit.

Je to v jámě u stěny takže přístup je omezený.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

4x

Na matici z jedné strany opřít větší kladivo z druhé strany proti tomu kladivu jiným o trošku menším kladivem pobouchat, může se i jakoby na hranu toho šestihranu ve směru povolování.

Pokud to je možné kvůli místu, tak i ty kladiva zkusit po několika ranách přesunout na vedlejší plochy a zase pobouchat, nakonec to vždycky povolí.

Je lepší používat dva hasáky a tahat proti sobě.

Už zase souhlasím s panem Pečenkou. Buď dva ha a Feraxem.Dva hasáky proti sobě a síla, nebo pobouchat kladívky proti sobě. Musí to jít.

hodnocení

2x

Pokud je to toto šroubení, použijte dva velké hasáky, nebo stranové klíče, zkuste poklepat šroubení, nebo pak i klepejte na klíč ve směru povolování. Hlavně na tu správnou stranu, taky se stává, že si mnozí pletou směr povolování.

Povolení šroubení
slavo*
hodnocení

Je to toto šroubení, tak to zkusím poklepat, kladiv mám víc a různě velkých, hasák bohužel jen jeden.

hodnocení

0x

Z praxe stačí, převlečnou šestihranou objímku šroubení pobouchat proti sobě dvěma kladivy. Pokud to nelze pro omezený přistup, nahřet převlečnou šestihranou objímku šroubení horkovzdušnou pistolí, autogen doma asi nemáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]