Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Chtěl bych odvádět dešťovou vodu od domu pod zemí pomocí perforované roury. Zdá se k tomu ideální drenážní roura, ale nevím, jestli také zavlažuje nebo jen vysušuje. Moje představa je taková, že voda než doputuje do vsakovačky prostě částečně zmizí v zemině už po cestě. Mohu použít tu drenáž, nebo prostě ručně nadírkuji běžnou chráničku? Díky za info. Pěkný den!
Myslím, že na zálivku to fungovat nebude ani s velkými dírami. Voda pořád poteče hlavně nejmenším odporem tedy druhým koncem ven. Drenáž funguje na principu, že pomalu prolíná voda do trubky a tam už stéká na konec. Na zálivku by to fungovalo spíš na povrchu než zakopaná. Myslím že budete mít zbytečnou práci a užitek (zálivku) žádný.
Mám jímku na dešťovku 10m3, ale letos je to hlavně "suchá" díra. Když je v ní voda je to super, jen letos mi byla užitečná především na jaře a pak že můžu zalévat zahrádku když náhodou zaprší několik dalších dnů. Na trávník to není ani omylem.
Díky za odpovědi, vím, že ta drenážní roura má malé otvory na rozlévání vody,chtělo by to rouru s otvory cca 5 mm, ale tu si asi musím vyrobit sám . Kupovat nádrž na dešťovku se mě nechce, mám jakž takž udělané terénní úpravy a znova kopat díru se mě opravdu nechce, i když by to bylo asi nejlepší řešení. Zatím děkuji a mějte se!
Díky za reakce! Plocha, kterou chci odvádět, je cca 70m2 z verandy. Napadlo mě, že bych "pomohl"
vsakování po ceste trubkou tím, že bych na konci udělal vsakovačku malou, aby se brzy naplnila a brzdila
pohyb vody trubkou. Je to kravina? Do štěrku to musím uložit každopádně. Díky. Jrd
Ještě jedna otázka - zvažuji podložení roury ve výkopu ještě geotextilií, aby se neucpávaly otvory. I když tam bude štěrk cca 5 cm. Má to smysl? Děkuji všem za pomoc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.