Nejste přihlášen/a.
Měl jsem dva roky zvýšenou spotřebu vody, nakonec jsem zjistil že mi trvale protéká voda bojlerem 100 l Dražice stáří 8 let, průtok lze zjistit jen poslechem u přívodního kohoutu vody, průtok je miniaturní avšak trvalý a na vodoměru vizuálně skoro nepostřehnutelný. Asi nefunguje nějaký ventil který by měl přívod vody do bojleru zastavit je-li bojler naplněn - je vadný bojler nebo to lze opravit? Děkuji za odpověď
Běžná závada. Není vadný bojler, ale pojistný + zpětný ventil na přívodním potrubí za kohoutem. Je občas potřeba ho "propláchnout" ručně. Většinou stačí pootočit takovým kolečkem na ventilu, případně (stisknout páčku). Když to nepomůže, je nutná výměna.
může vypadat i jinak.
Draku, koukněte se, jak je ukončen pojistný ventil, zdali vidíte, kam odkapává, nebo je to svedeno do odpadu. Před časem se začali pojištováky montovat tak, aby nebyla hadička vidět a přetlak odkápnul přímo do odpadu. Tím se ale zadělalo na větší problém, že se nevidí, když dojde k poruše pojištováku. Je třeba nasadit na pojištovák hadičku a sledovat, zdali z něj odkapává voda, nebo teče. Podle Vašeho popisu je závada v pojištováku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.