Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám doma elektrokotel Ray 12K, který mi začal hlásit chybu F.22, nízký tlak otopné vody, potřeboval bych tedy poradit jak napustit vodu do kotle. Kotlům bohužel vůbec nerozumím a jsem trochu zmaten z toho, jakým způsobem mám vodu do kotle dostat, navíc nechci něco rozbít kvůli vlastní nevědomosti.
Přikládám obrázky jak to u mě vypadá.
Mohl by mi někdo prosím poradit, jak mám postupovat, abych napustil kotel vodou?
Dobrý den, řešila jsem před rokem stejný problém , stále mi klesal tlak v kotli (Protherm Tiger). V základním návodu od kotle je běžný seznam chyb, co se můžou vyskytnout-i klesání tlaku, je tam jednoduchý návod jak tlak znovu vyrovnat. Já to udělala, ale stejně mi tlak za chvíli vždy spadl, až poté jsem to řešila po telefonu s opravářem, ten mi řekl, že mám někde prasklou trubku a teče to a tím pádem kotel ztrácí tlak. Prasklinu jsem našla, místní topenář opravil, vyrovnala jsem dle návodu tlak a v pohodě. Takže moje rada, zkuste mrknout do návodu, toto označení chyby F22 tam jistě najdete i s případnou nápravou.
Tak vyřešeno! Opravdu mi při instalaci zapomněli přidělat hadici s ventilem na dopouštění studené vody do oběhu. Vodu jsme nakonec dopustili přes hadici k pračce a ventil jsme našli asi o dva metry dál schovaný na opačném konci koupelny. Teď už se teda dá jen doufat, že v tom nebude nějaká větší závada a nebude to chtít nakonec zavolat doopravdy ten servis.
Děkuji všem za rady!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.