Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní prahy, čím natřít?

Od: kokol odpovědí: 6 změna:

Zdravím, čím natřít venkovní práh od vstupních dveří od domu (dveře kryté stříškou)? Mám lodní lak a lazurový nátěr - třešeň v tomtéž barevném tónu jako dveře. Nejvkusnější by asi bylo použít lazuru, která je použita i na dveřích...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, já bych použil jen lazuru. Lak ošoupáním a vlivem počasí stejně zmatní a už to nebude hezké. Zdravím!

doplněno 29.08.18 10:01:

ferax - na prahy se nešlape . Snad to ví každé dítě, pes nebo kočárek. Navíc, ta vrstva laku stejně časem popraská a začne se loupat. A pominu, že to vypadá uměle.

doplněno 29.08.18 10:16:

ferax - jo jo, tazatel si vybere sám.

ben® - pes nebo kočárek lodní lak nepoškodí. To by musel po něm šlapat regiment. Lodní lak je odolný (byl vyvinut pro extémní použití), ten název nemá pro srandu.

hodnocení

3x
Lodní lak, jak je zřejmé již z názvu je vhodný do velmi vlhkého prostředí.
Což práh pravděpodobně nebude.
Mořidlo a na to jakýkoliv lak je cesta do pekla. Lak za čas popraská, sem tam zaprší, voda se dostane pod lak a je vystaráno.
Velmi se mi osvědčili tvrdé olejovosky. Ty jdou navíc velmi lehce opravit. A neviditelně opravit.

hodnocení

1x

2-3 nátěry napouštěcí fermeží a za pul roku budete mít krásný odstín dřeva a vydrží.

hodnocení

0x

Napřed lazuru a přes to pak lodní lak. Na prahy se přeci nešlape, to už mi říkávala moje babička.

hodnocení

0x

Moje zkušenost je nemořit, ale dát tři vrstvy epoxiďáku. Samozřejmě první dvě vrstvy po lehkém přebroušení chlupů. Pak můžeš šlapat minimálně 5let! Potom stačí znova přebrousit atd.. Natírat správně namíchaným lakem dle návodu, ne na sluníčku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]