Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem novou pračku. Zatím je někde na cestě. U staré jsem odpojil přívod i odpad vody, vyčistil a připravil k odvozu. Jde mi o to, že ten kohoutek co se k němu připojuje přívod vody po uzavření kape. Asi 4 deci za 2 hodiny. Máma ho po vypraní uzavírá, tak je jasné, že půjde do pračky voda. Resp. do té hadice. Asi tam bude něco, nějaký ventil, který pustí vodu přímo do pračky po nastavení programu a spuštění. Někdo ten kohoutek po vyprání ani neuzavírá, je pořád otevřený, tak by to kapání asi nemělo vadit. Nejde o to koupit nový kohoutek, jen se mi to nechce montovat. Bude to tam na fest a hlavně mám obavu, abych nějak neporušil tu trubku co čouhá ze zdi, hlavně závit. Není to nejnovější. Zkrátka bych se tomu rád vyhnul. Tak se ptám, jestli kapajíci uzavřený kohoutek pračce nebude vadit. Přikládám orient. obrázek kohoutku.
Děkuji
Ne, pračce to vadit nebude, protože jak píšete, spousta lidí to má puštěno pořád. Pračka má elektroventil, který je uzavřen do doby než program zvolí napuštění. Jenže se doporučuje ventily zavírat, protože může dojít například k prasknutí hadice přívodu a vytopí to nejen vás.
Jinak tyhle ventily prostě časem odcházejí, je tam problém s tou páčkou, proto vám to kape.
Dobrý den, vadit by to nemělo - už jen z toho důvodu, že to nevadilo staré pračce a dá se předpokládat, že roháček kapal již delší dobu (dříve, než jste starou pračku odpojil). Zřejmě byla voda i ve staré připojovací hadici, když jste ji odpojil. Zdravím!
Ano, jednou to začne kapat. Ovšem, kdyby se tak stalo až v den, když jste pračku odpojil, tak by to byla docela velká náhoda. Spíše jste o kapání nevěděl, když tam byla hadice stále připojená.
no když ten ovládací motýlek sundáte , zjistíte, že je vymačkaný a neuzavře ventil úplně. Zkuste sundat a klíčem pootočit dříkem ventilu tak aby byl kolmo na tělo. Pokud přestane kapat, stačí koupit jen nový motýlek ovládání, ale raději kovový, ne pokovený plast.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.