Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majitel bytu zablokoval výjezd

Od: jsembezauta odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, dostal jsem se do težké situace.

Firma, ve které jsem pracoval zkrachovala, takže jsem za poslední 2 měsíce nedostal zaplaceno.

Díky tomu dlužím nájemné. To zase takový probém není, peníze jsem sehnal a mohu si pro ně dojet okamžitě, ale teď ten hlavní problém.

Majitel našeho pronajatého bytu mi zablokoval odjezd auta. Auto stojí před garáží, která je součástí smlouvy (klíče jsem nedostal, garáž jsem ale nepotřeboval, takže jsem to neřešil). Před naším autem stojí auto pana majitele, ten mi řekl, že dokud nezaplatím dlužný nájem, nenechá mě odjet. Tak jsem mu vysvětlil, že když mě nechá pro peníze dojet, peníze mít bude. Doma mám normálně věci, takže se nemusí bát, že bych mu ujel..

Vše je na soukromém pozemku, už druhý den vstávám o 3 hodiny dříve, abych se dostal včas do práce.

Jak tohle řešit? Dluh mu samozřejmě uhradit chci, ale pro peníze si dojet nemůžu.

Díky ten bez auta.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

10x

Peníze se nemusí jen převážet, ale dají se i převádět, případně posílat. A dokonce to bývá rychlejší a levnější, než ten převoz.

rv*
hodnocení

6x

Bez ohledu na zákony si dojeďte pro peníze autobusem, vlakem, na kole.

hodnocení

3x

@jsembezauta - peníze jsem sehnal a mohu si pro ně dojet okamžitě... jsem od 9 do 5 v práci, na volno nemám nárok
Nechápu - proč si pro peníze nemůžete dojet jinak než autem a před nebo po pracovní době? Případně proč není možné, aby vám je přivezl někdo domů nebo do zaměstnání?

hodnocení

2x

Jako pronajímatel nemovitostí Vám sdělím dobrou radu. Zajeďte si pro peníze jinak, nežli Vaším autem. Uhradtě dluh a omluvte se majiteli.

To že se nechová majitel podle zákona, brání Vám užívání Vaší veci je ůplně vedlejší. Dluhy se musí platit.

jabraka*
hodnocení

0x

Situaci bránění výjezdu vozidla vyřeší okamžitě policie.

JABRAKA

jsembezauta
hodnocení

Ikdyž je vše na soukromém pozemku?

majsterjoe*
hodnocení

0x

Pokud je ten výjezd na komunikaci, pak tam platí zákaz stání, tedy řešte přestupek s městkou policií.

doplněno 28.08.18 16:19:

V tom případě légalně nevymůžete nic. Naopak, majitel vás legálně může vystěhovat na ulici. (tedy záleží na smlouvě, ale sám píšete že už nějaký měsíc neplatíte nájem). Takže žádné výmluvy, zajeďte si pro prachy a uhraťte dluh tak, ať vám auto spřístupní.

Chápejte i jeho. On nemůže za to, že jste nedostal zaplaceno.

jsembezauta
hodnocení

Bohužel ne, dům stojí celý na soukromém pozemku, v jeho zadní části (z druhé strany při pohledu z komunikace) je vchod i vjezd do garáže. Tam je jen taková cestička, která vede na velkou plochu a z ní je teprve možné vyjet z pozemku na komunikaci.

Předpokládám, že na soukromém pozemku nikdo nic nezmůže.

jsembezauta
hodnocení

Já ho samozřejmě chápu :/ Taky mi to není příjemné, připadám si jako neschopný blb *zed*

Já mám problém spíš s tím, že jsem od 9 do 5 v práci, na volno nemám nárok, protože jsem ve zkušební době a vzít si ho stejně nemůžu, nemá mě kdo nahradit. Takže musím počkat do víkendu.

nikdo*
hodnocení

0x

Pokud je majitel takový, jaký je, stejně to skončí stěhováním. Tak jaké ohledy. Zaangažovat policii, nevěřím tomu, že by se s tím nedalo nic dělat. Na institut zadržení věci to není. Tím se ohánět nemůže. A bránit vám užívat vaši věc je minimálně přestupek.

doplněno 29.08.18 20:09:

Počkejte až majitel odejde z domu, domluvte si předem odtahovku, ona jeho auto dá stranou, vy odjedete, oni auto postaví zpátky na místo, majitel si může lámat hlavu jak jste to dokázal. Ale bude to stát nejmíň 1000kč, spíš dva. Ale jestli potřebujete auto...

ikajug

A co udělá policie? Neudělá nic. Nejedná se o pozemní komunikaci, takže nemůže nařídit odtah vozidla. Je to jeho pozemek a majitel na něm stojí vlastním autem.

Maximálně to tedy předá správnímu orgánu, který bude mnoho měsíců řešit, jestli to je nějaký přestupek. To mu ale nepomůže.

Pokud by měl tazatel čisté svědomí, tak tohle je na občansko-právní spor. Zapůjčil bych si v půjčovně jiné vozidlo. Tuto škodu bych následně uplatnil.

ikajug

Odtahovka nezačne vozidlo nakládat, pokud nedoložíš, že vozidlo je tvoje. Stejně jako ti zámečník neotevře cizí byt.

A jim bude hned jasné, že to vozidlo není tvé. A proč by nelegálně manipulovali s cizím vozem. Mají svých problémů dost.

Tudy cesta nevede.

andělíčku, jen odbočím, nájemní byt, zabouchnuté dveře, zámečník u dveří a chce jen občanku. Páč víc nemám u sebe, někdy ani to ne, páč jsou zacvaklé dveře...

ikajug

Milane.

U nás to funguje tak, že zámečník ti otevře byt i bez té občanky. Ale nejdříve třeba zazvoní na sousedy, jestli toho "souseda" znají. Pokud tam nikdo není, kdo by to potvrdil, tak mu stačí, že mu tu občanku ukážeš, nebo jinak prokážeš až byt otevře.

V opačném případě volá ihned PČR. Nemá důvod si dělat problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]