Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkroucené krokve

Od: jaroslav* odpovědí: 6 změna:
Prosim o zhodnoceni, zda je toto zkrouceni krokvi normalni, ci je mozna reklamace? Nejedna se o KVH. Lze to nejak opravit ci je nutna vymena cele krokve? Dekuji
Zkroucené krokve
Zkroucené krokve #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

to je úplně normální je to ze syrového dřeva a to se vždycky zkroutí dřevo pracuje

hodnocení

0x
Lze to opravit pouze výměnou krokve. Ovšem krátce po výměně nastane zcela stejná situace.
Tohle je naprosto normální stav. Vazba se dělá ze syrového dřeva a to se během vysychání kroutí a praská.
Tohle je krásný příklad, proč se nedělá vazba ze suchého dřeva. Ze zkroucených trámů by to nedal nikdy nikdo dohromady.
Pokud se ti to nelíbí, tak jedině použít KVH hranoly. Samozřejmě za úplně jinou cenu.
janm*

Měl jsem krokve relativně suché a jednu také zkroucenou, i s tou to šlo, krut nekrut přišroubil jsem do vazby a není s tím žádný problém = "slouží" (již léta) leda esteticky že to nevypadá v přesahu moc hezky no ale zatím to nikdy nikdo nezkoumal čili prakticky si toho nikdo nevšiml...na druhé straně to má i určitou výhodu protože sice dřevo pracuje neustále ovšem pokud se již zkroutila "fest" je málo pravděpodobné že by se kdy takto drasticky zrkoutila zase třeba na druhou stranu, čili už nebude nikdy "tak" pracovat, je "stabilizovaná"...

hodnocení

0x

Dobrý den, ale že zrovna toto udělali ze syrového a ještě z takového žebráka... Oprava je možná, jak už napsáno přede mnou nebo z hranolu z vyschlého dřeva. Ono pravidlo to asi je, že vazba se dělá ze syrového, poněvadž dřevo na to obvykle na stavbě není kde skladovat, aby vyschlo. Já mám vazbu udělanou z vyschlého, věděl jsem, co bude potřeba, nachystal jsem si ji předem. Stromy jsem pokácel, odvezl, nechal nařezat, pak uložil ve stodole, jak potřeba, konce zatřel, mravně celou hraň zatížil. Pravda, některé střešní latě se zkroutily, ale s tím už si tesaři poradili.

hodnocení

0x

jednoznačně reklamace,je malá styčná plocha a ještě je to nedostatečně spojeno.pokud by měli pisatelé pravdu,pak by to znmenalo,že všechny konstrukce z čerstvého dřeva budou pokroucené a to nejsou.pokud to neumí,at si seženou suché řezivo.a vubec,ta krokev v tom místě nemá co dělat.

Hm, zajímavý názor. Bohužel, zcela mimo realitu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]