Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indukční jednoploténka

Od: jeja odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
jaký máte názor?
Máme asi rok novou sklokeramickou varnou desku. Většinou vaříme ve větších hrncích (třeba 5l). Na trhu jsem viděla, že prodávají samostatnou indukční jednoploténku (vyměnit kompletní sklokeramickou desku za indukční nechceme kvůli ceně).
Myslíte, že se indukční jednoploténku vyplatí koupit (kvůli úspoře času i úpoře energie) s tím, že např. když budu vařit (např. vodu) tak ji přivedu k varu na indukční ploténce a po té přendám na sklokeramiku?
Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zlinacci*
hodnocení

0x

Záleží natom, zda máte vhodné hrnce, které se hodí na indukční vařič. Sice jak píšete, ušetříte čas i peníze, ale ne každé nádobí je vhodné na indukční vařič. Takže možná ušetříteenergii,a le budete muset investovat do nového nádobí. Já sám sklokeramickou desku používám a novoty jako indukční vařič by u nás letěli z okna.

jirbar*

Myslím, že je v podmínkách, že se nemají psát klamavé odpovědi. Rád bych si k "zlinacci" zašel pro sklokeramickou desku až poletí z okna. To je přece taky novota. Asi u nich budou vařit na ohništi. Vše ostatní je ve svém čase novota.

Jinak na indukčním lze použít jakékoliv nádobí na jehož dně drží magnet. Od starého železného a litinového opatřené smaltem až třeba po hlinikové s teflonovou ochranou kde je ve dnu "zalisován" magnetický materiál. Nerez jde jen ten "magnetický". Mně to smaltované na indukčním funguje, byť tady někdo psal, že jemu ne.

Mám vařič jednoplotna docela levný asi za 900 Kč a jediné co mi vadí že na jedničku (70 stupňů) se vařící voda přestane vařit a na dvojku (100 stupňů) klokotá až moc.

orim*
hodnocení

0x

Mne idú na tom staré riady lepšie než nové. Múžem potvrdiť, že je rýchlejšia než plynová. Čo som na plyne hrial 14 minút na indukčke je to za 8 - 9 minút.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]