Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Mám na WC rohový ventil, který je vsunutý do plastové trubky. Okolo spoje je trochu mokro (ale nekape to) a jakési černé kousky podobné vatě, které jsem odstranil – možná izolace, kterou tam dal instalatér (?).
Může to být problém? Že by se spoj rozpojil nebo to začalo téct?
Děkuji za reakci...
2x
V tomhle počasí to bude pravděpodobně zkondenzovaná vzdušná vlhkost na studeném kovovém kohoutu. V tom případě bude vlhkost větší vždy po spláchnutí, když kohout chladí protékající studená voda. Mně teď takhle kape voda po celé délce potrubí ve sklepě.
Jo a člověka, který tam ten kohout montoval, bych teda rozhodně nenazval "instalatérem"
.
doplněno 26.08.18 10:08:
olinl - Izolaci Miralon samozřrjmě znám a při rekonstrukcích rozvodů používám, jenže vodorovné potrubí (už plastové) ve sklepě je ještě izolované filcovým pásem. Ten je už značně schátralý a v této době nacucaný kondenzátem tak, že kapající kondezát vytváří na podlaze sklepa mokré cestičky. Protože je to sklep, nijak to zatím neřeším.
2x
Cierne vate podobne kusky budu pravdepodobne plesen alebo prebytok izolacie napadnuty plesnou. Mozte oplachnut zriedenym savom, ale po pol hodine oplachnite poriadne pitnou vodou. Po save zostane sol a mosadzne fitinky zacnu kvitnut na zeleno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.