Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topná rohož a izolace fboard

Od: mytrix* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

plánuji do koupelny v paneláku dát pod dlažbu topnou rohož pro krátkodobé zahřátí podlahy. Všude čtu o použití izolačních desek fboard, opravdu je vhodné je tam dát nebo jsou to vyhozené peníze?

Mám totiž trochu problém s tím, že téměř všechny zmínky o izolaci fboard jsou reklamní články, nikde jsem nenašel žádné praktické zkušenosti. Chápu že beton má jisté akumulační schopnosti a tak zahřátí může bez izolace trvat déle, na druhou stranu koupelna je v patře a rohož se aplikuje přímo pod dlažbu, tak mi příjde nesmysl, aby se dlažba v nějaké rozumné době nezhřála.

Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x
Pokud tě sousedi zespodu dostatečně nevyhřívají nebo je koupelna nad vchodem či suterenem, tak nějaká slabší izolace není na škodu. Jde o rychlejší zahřátí dlažby/podlahy. S polystyrenem pod rohoží je průměrná doba v rodinném domě s teplotou v místnostech okolo 18°C potřebná k ohřátí podlahy na 35°C zhruba 45minut, při prochladlém domě okolo 5°C hodinu až hodinu a půl. V paneláku bych ten fboard dal v případě koupelny nad nevytápěnými místnostmi a pokud chceš trochu ušetřit za elektřinu. Jde o to, jak dlouho se v koupelně tráví čas a v případě nastavení délky zapnutí ohřevu jde vypnout topení dříve, tepelná setrvačnost "podlahy" udělá také své.
mytrix*
hodnocení

Díky moc za odpověď. Dávat ji tedy nebudu, nejde ani tak o peníze, ale bojuju s výškou podlahy, takže každý cm navíc je problém. Byt je v patře a všichni okolo v zimě topí, takže stěny jsou prohřáté dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]