Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach z podlahy

Od: ella* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nemá někdo podobný problém se zápachem z podlahy. Máme v bytě cementovou samonivelační stěrku a na ní volně položené PVC. Bohužel i po cca dvou letech je z PVC cítit jakoby nakyslý chemický zápach, zvlášť z míst, která byla zakrytá a podlaha tak nebyla na vzduchu. Když jsem nyní část PVC odkryla, je tento zápach cítit z podlahy ještě ve větší intenzitě. Stejné PVC mám položené v jiné místnosti na koberci jako podložku pod rotoped a zde není cítit nic.
Nemá někdo zkušenost s podobným problémem?
Děkuji moc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je dobrá hydroizolace?

ella*
hodnocení

Hydroizolace udělána není, jedná se o panelákový byt (chodba a kuchyň), kde byla odstraněna původní dlažba i s lepidlem, pote napenetrováno a nanesena cementová stěrka od Weberu, která ale na několika místech kvůli pnutí trochu popraskala. Přelilo se to pak tedy ještě jednou kvalitnější stěrkou PCI HSP 34 (vč. napenetrování), stěrka nyní drží dobře, ale problémem je ten zápach. Myslíte, že by to mohlo být způsobeno vlhkostí? Když jsem podlahu odkryla nezdála se nijak navlhl8, ani se nikde netvořila plíseň.

hodnocení

0x

Záleží v jakém stavu je beton pod linem, zda není vlhký a jestli máte lino rovnou na betonu, nebo je tam podkladový papír. Podle vašeho popisu zřejmě ne.

ella*
hodnocení

Jedná se o panelákový byt (chodba a kuchyň), kde byla odstraněna původní dlažba i s lepidlem, pote napenetrováno a nanesena cementová stěrka od Weberu, která ale na několika místech kvůli pnutí trochu popraskala. Přelilo se to pak tedy ještě jednou kvalitnější stěrkou PCI HSP 34 (vč. napenetrování), stěrka nyní drží dobře, ale problémem je ten zápach. Když jsem podlahu odkryla nezdála se nijak navlhlá, ani se nikde netvořila plíseň. Podkladovým papírem myslíte strojní hadrovou lepenku? Ta tam není, je to položeno přímo na stěrce, myslíte, že by pomohla? Děkuji.

Existuje přímo papír pod lino. eamadeo.cz/...

ella*
hodnocení

Ano, tak je to to samé, dávali jsme ho v jiném pokoji pod koberec, jen se to jmenovalo strojní hadrová lepenka. Nevěděla jsem, že se dává i pod lina. Vyzkoušet bychom to mohli, třeba to pomůže. Děkuji za tip.

nikdo*
hodnocení

0x

Nikdy se ho nezbavíte. Některá lina smrdí i po 15letech.

javon
hodnocení

0x

Dobrý den, podařilo se Vám problém nějak vyřešit? Trápí nás podobný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]