Nejste přihlášen/a.
Prosím neprodává někdo látku (např. samet) o vysoké gramáži na ušití závěsů na dveře v chodbě (slibuju si od nich, že neprofouknou a zlepší teplotu..)
Původně jsem kupovala látky tady : flex-tex.cz/... . Dají se koupit/objednat, dobrou zkušenost mám s úplety. Mám to na několikerých dveřích, nejen kvůli chladu, ale i kvůli vedru v létě, to pak dveře za závěsem vůbec nezavírám a horko nepropustí. Letos jsem řešila narychlo další dveře a výborně se k tomu hodila deka z mikrovlákna, kterou jsem měla doma. Stačí na výšku přehnout podle výšky dveří, kroužky se skřipci a tyčka, já to ani přehýbat nemusela
Bohatě stačí proti chladu i proti horku a navíc je lehounká a v mnoha barvách.
Je fakt, že dveře mají většinou větší rozměr, než jsou klasické deky. Ale my používáme v zimě na vchodové dveře starší, silnou, velikou deku, která má rozměry dostatečné - je i podhrnutá na podlaze. Zavěšená je na rozpěrné ryči a připevněná záclonovými kroužky. Sehnat ji dnes - no nevím. Ale zadala jsem do vyhledavače "Termoizolační závěsy" a vyběhlo mi dost odkazů, většinou na průmyslové využití. Já jsem k vánocům dostala zatemňovací závěsy na okna z IKEA, které jsou dost těžké a v tyto horké dny chrání i před prostupování tepla do místnosti. Když fungují proti teplu, možná by mohly pomoci i proti chladu. Případně bych jako druhou vrstvu na ně připevnila i nějakou tu lehkou mikrovláknovou deku...
Tak ono to spíše pomáhá v zimě, tchán si to ušil sám, ono na tom nic není - prostě kus látky s kroužkama.
Jenže - je to strašně otravná záležitost pokaždé, když člověk hodlá projít dveřmi se probojovávat hadrem. Navíc se to dá zatáhnout jen z jedné strany dveří. Za mě je to totální přežitek, daleko lepší je utěsnit dveře.
Ano, prodávají se tyto látky v obchodech s metráží. Moje babička koupila neco na způsob deky, ale nekolik metru a v ruce ušila závěsy přes dveře na zimu. Pouze nahoře zahnula, děda připevnil tyč mezi futra, na tu to navlékli a bylo hotovo.
Znám to a moc to teda nepomůže, pokud to není opravdu hustě tkaná látka. Já kdysi měla právě ten těžký samet a ještě jsem měla ten závěs vypodšívkovaný, aby opravdu dveře chránil. Ty lehké deky nepomohou, budou to vyhozené peníze, ale zkusit to můžete. Uvidíte sama. A navíc pochybuji, že se u nás takový materiál, o kterém mluvím, sežene. Já jsem tenkrát žila v cizině, takže tam to problém nebyl. Je škoda, že nemůžete dveře nijak modifikovat. Později se mi to stalo i tady u nás a než jsem mohla dveře vyměnit za nové, protože jsem musela rekostruovat celou verandu, tak jsem to do té doby vyřešila tak, že jsem dveře zevnitř polepila polystyrenem a na ten jsem pak nalepila umělou koženku, aby to vypadalo hezky. Nesmí se zapomenout vyříznout otvor na to, abyste mohla zmáčknout kliku. Teda jestli je tato varianta ve vašem případě možná. No a tyhle dveře pak už nepromrzaly. Ale bydlím v baráčku a ty dveře byly opravdu venkovní. Teda rovnou z verandy do zahrady. Ale to asi udělat nemůžete. Tak se pokuste sehnat ten těžký samet. V Praze byste ho sehnat mohla, ale levný nebude. Ale zase ho nepotřebujete tolik. Ale klidně napřed zkuste ty deky, jak tady radí ostatní a uvidíte. Třeba to ve vašem případě bude stačit, pokud bydlíte v nějakém činžáku a dveře jsou jenom do chodby a ne rovnou ven.
Ano, jsou to venkovní dveře v domečku, jedny přední do ulice a jedny zadní na dvůr. Pokusím se sehnat ten samet. Taky mi to připadá jako lepší volby, i když ne levná. Zároveň to vyřeší i průvan, protože těsnění by muselo být na každé straně jinak vysoké a dole je mezera snad 2cm...díky za odpověďi
Hlavně hledejte přírodní materiál. Tedy bavlnu, aby byla dost těžká. Polyestery určitě neberte, nic Vám nebudou platné. Vím to z vlastní zkušenosti. Pokud jste šikovná a máte trochu času a chcete to mít opravdu účinné, tak můžete mezi samotnou látku a podšívku všít i "prošev". Ten není moc drahý a dělají se z něho podšívky do zimních bund. Teď si zaboha nevzpomenu jak se říká tomu materiálu co je uvnitř. Ale je to taková bílá vrstva, která izoluje. Ale v obchodě stačí říci "prošev", budou vědět co chcete. Existují v mnoha variantách. Vy nic ozdobného nepotřebujete, stejně to vidět nebude. Jde Vám hlavně o to, aby Vám dveře co nejméně promrzaly.
Oděvní samet je slaboučký, musel by to být čalounický, to je vlastně plyš, ten tedy bude dosti drahý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.