Dobry den,chystam se koupit starsi dum ve kterem bydlel nejaky děda,kuřák..a mistnosti v nem jsou zatuchle.Chtel bych se zeptat jak se toho zapachu da zbavit? Zda staci oskrabat malbu a vymalovat nebo otlouct omitku či jestli je jiny zpusob jak se tohle da vyresit?
Jestli je to neodizolovaný starý dům s křivými zdmi/omítkami tak nejlépe oklepat, odizolovat u země/podlahy IPOU a znovu nahodit, vyštukovat, vymalovat. Není to levné, ale do budoucna suché zdi, žádná plíseň na nábytku, nemusí se tak intenzivně větrat, rychleji se natopí místnost v zimě, bezproblémové zateplení fasády apod.
luko89
Tak dum je to cihlovy,odizolovany a s rovnou omitkou takze si myslim ze je skoda to osekat na cihly, ta uatuchlina je spis po tom ze tam dlouhou dobu nevetrali a je i citit po cigaretach nez po vlhkosti a hlavne plisen a vlhkost tam neni.Taky me napadlo jen oskrabat malbu a znovu natrit s tim ze se to casem spravi..ale jini rikaj ze dokud to neotlucu na cihlu tak se toho nezbavim..
Já bych jen dodala, že každý dům má svoji specifickou vůni - nechci říct rovnou smrad a někdy to asi nejde zcela odstranit. Kdysi jsem byla u kamarádky a oni měli doma takový divný no smrad ne, ale takové zatuchlo. Teď jsem v tom domě byla asi po 30 letech, její bratr tam bydlí a ona šla vyvětrat a tak a my jsme šli zrovna kolem a tak jsme se podívali, jak to bratr spravil - známe se a měli jsme to dovoleno. No krása, změnil dispozice, v obýváku krásný krb a kolem krbu tzv. přiznaná cihla, všechno krásné, ale já jsem tam opravdu cítila ten čmuch, který jsem si pamatovala jako mladá holka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.