Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo vertikální žaluzie doma?

Od: dominikjakub odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych poradit ohledně žaluzií do okna. Máme v obyvácím pokoji velké francouzské okno. Při stavbě jsem nechtěli dávat venkovní zastínění, které by bylo asi vhodnější, ale připadaly mi moc drahé. Jako vhodné řeší mě napadly vertikální žaluzie. Máte je někdo doma? Nevím, zda to nebude působit moc sterilně. Většinou se totiž používají do kanceláří. Pokud máte fotky, tak by to bylo skvělé.

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vypadá to pěkně, ale podle našich známých, kteří je také měli, jsou dobré jen do domácností, kam nemají přístup děti, psi a kočky, případně nešikovní lidé. Jinak hrozí poškození.

hodnocení

1x
Má je sestra. Po 5letech nutná výměna. Byly často užívány. Mají tam horko jak v Rusku při neúspěchu v hokeji. Je to prý k vzteku. Já mám násobně dražší venkovní hliníkové žaluzie. Rozdíl teplot je i 8 stupňů! V letní sezóně k zamyšlení.

bomba*
hodnocení

0x

My měli vertikální žaluzie, které odpuzovaly prach, takže byly bezúdržbové, jen hovínka od much-nic moc.

My měli bílé a kamarádka měla zelenkavé, ty byly daleko útulnější, takže kdybych vybírala teď určitě bych volila barevné.

S těma řetízkama opatrně, ale jinak vydrží věčnost.

Jinak teď máme venkovní žaluzie a jsem maximálně spokojená.

hodnocení

0x

Mame je asi 3mesice na terase-zasklene,mame 2 kocky ,maleho pejska i vnoucata a zatim si jich nikdo nevsima.jsme s nimi spokojeni.

hodnocení

0x

Jinak doma mame take velke fr.okno- to jsme vyresili troj sinou z Ikea a mame ty posunovaci zavesy-60cm sir.a jsou 245cm vysoke-da se vyska lehce upravit.

mot
hodnocení

0x
po 10letech se ty plasty rozpadaji jenom se na ne podivate. a deti a zvirata to velmi laka.
majitel by uz je pry znova nechtel. navic to proti slunci stejne moc nefunguje. a manipulace je hlucna, odtahnout v noci, tak vzbudite pul baraku

honzik*
hodnocení

0x

já mám jen praktickou poznámku. Vy chcete obelhat fyziku a to nejde, ta je nesmlouvavá. Jediné správné a rozumné řešení je sluneční paprsky nepustit vůbec dovnitř. Rozumné bylo udělat si alespoň přípravu na venkovní žaluzie.

Ale abych nepoučoval a psal k věci ze zkušenosti. Vertikální žaluzie se mi líbí, ale to je vše. Funkčnost po letech je mizerná a hlavně pro mě mají naprosto nedostatečné zastínění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]