Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych poradit ohledně žaluzií do okna. Máme v obyvácím pokoji velké francouzské okno. Při stavbě jsem nechtěli dávat venkovní zastínění, které by bylo asi vhodnější, ale připadaly mi moc drahé. Jako vhodné řeší mě napadly vertikální žaluzie. Máte je někdo doma? Nevím, zda to nebude působit moc sterilně. Většinou se totiž používají do kanceláří. Pokud máte fotky, tak by to bylo skvělé.
Díky
Vypadá to pěkně, ale podle našich známých, kteří je také měli, jsou dobré jen do domácností, kam nemají přístup děti, psi a kočky, případně nešikovní lidé. Jinak hrozí poškození.
My měli vertikální žaluzie, které odpuzovaly prach, takže byly bezúdržbové, jen hovínka od much-nic moc.
My měli bílé a kamarádka měla zelenkavé, ty byly daleko útulnější, takže kdybych vybírala teď určitě bych volila barevné.
S těma řetízkama opatrně, ale jinak vydrží věčnost.
Jinak teď máme venkovní žaluzie a jsem maximálně spokojená.
já mám jen praktickou poznámku. Vy chcete obelhat fyziku a to nejde, ta je nesmlouvavá. Jediné správné a rozumné řešení je sluneční paprsky nepustit vůbec dovnitř. Rozumné bylo udělat si alespoň přípravu na venkovní žaluzie.
Ale abych nepoučoval a psal k věci ze zkušenosti. Vertikální žaluzie se mi líbí, ale to je vše. Funkčnost po letech je mizerná a hlavně pro mě mají naprosto nedostatečné zastínění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.