Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Robotický vysavač na vytirání?

Od: bomba* odpovědí: 10 změna:

Zdravím

zvažuji koupi robotického vysavače. na ceně mi nezáleží, spíš upřednostňuji kvalitu a výkon. Nemám, ale zkušenosti a proto se ptám vás, kteří ho máte a nebo někdo ze známých. A jestli je lepší jen vysavač a nebo kombinace vysavač - vytírání.

Díky

B.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máme již druhý irobot roomba. Vytírání jsme koupili od irobotu samostatné, ale s tím spokojeni nejsme. Samotný vysavač je dobrý, kombinovaný nevím, ale nešel bych do něho.

doplněno 21.08.18 08:13:

U toho našeho se mi nikdy nestalo, že by se někde zaseknul a nedojel na základnu se nabít.

bomba*
21.08.18 08:05
hodnocení

ok, díky

hodnocení

0x

Mám robotický vysavač za cca 4000,-,pouze na vysávání. když ho pustím po podlaze, běhá a zametá a následně saje smetí. Ale musím konstatovat, že hrubší nečistotu nesebere, pokud máte nábytek s nožičkami nebo členitý prostor, zachytává se tam a pak ho musím ručně vyndat, aby pokračoval. Měl by si sám po vybití najít napájecí stanici, to bych jí ale musela mít trvale na zemi a v zásuvce. protože mám kočku, tohle nedělám. Takže ho nabíjím jako mobil. Že by se mohl nechat bez dozoru, to je utopie, to by musel mít člověk prázdnou místnost. Čištění kartáče a filtru je nutné po každém metení. Mám ho ve skříni a nyní jej už nevyužívám, není nad ruční vysavač. V kvalitě jsou možná nějaké rozdíly, ale jinak mají všechny kartáč a kartáček a musí se nabíjet.

bomba*
hodnocení

Ne, máme nábytek bez nožiček a žádné koberce, nemáme ani prahy mezi dveřma. Počítám s tím, že některé části místnosti se musí beztak dočistit ručně. Nedávno jsem prácě vyděla robotický vysavač i s kamerovým systémem, takže si myslím, že z některých míst by se mohl vysvobodit případně sám, nevím.

hodnocení

0x

My ho měli asi 4 roky, iroomba. V té době byl fakt drahý. Z dnešního pohledu je to blbost.

Místnost sám vytřu nebo vysaju za cca 5 minut, robot ho dělá 1-2 hodiny a ne tak dobře jako já. Ale jo, dělá to sám bez dohledu, ušetří mi obden těch 5 minut za pár tisíc plus výměna baterie každý rok nebo dva.

V celém obýváku máme poškrábanou podlahu. Protože jednou najel na kamínek a ten kamínek protahnul v celém cyklu po celém obýváku a kde projel, tam je rýha. Je to prostě "blbec". Stejně tak jsme jednou dobře nezacvakli zásobník na prach, který "upustil" hned úvodu vysávání a celé dvě hodiny prášil po místnosti. Ano můžeme si za to sami, jsou to takové perličky, které nás potkaly v průběhu užívání několika let.

Raději jsme koupili ruční akumulátorový vysavač Rowenta, který vydrží cca 30-40minut a to vyjde na úklid celého domu na jedno nabití.

bomba*
hodnocení

Výborná zkušenost. A to je ten důvod, proč jsem vložila otázku, totiž tyhle věci mě ani náhodou nenapadly :) Díky.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

mame uz druheho irobota a nemuzu si stezovat , sice je obcas povysavat normalnim vysavacem ale jinak spokojenost

kdyz povysava tak si sam zajede na zakladnu, baterku se u prvniho menilo snad po 4 letech, filtry profouknu kompresorem a taky se za 4 roky u prvniho robota menilo asi 2x kartacky a filtry, sada stala snad 300,-

na cely barak bych ho nezapinal ale spis po mistnostech, protoze na velke plose s tolika dverma to nepovysava dobre

vysavac ktery i vysava i vytira, vse v jednom, bych urctei nekupoval, od toho me odrazoval i prodejce

Po místnostech jsme ho také používali, ale primárně na to určený není. Vysaje jednu místnost, jdu pro něj, šoupnu ho do další atd než se vybije a pak ho odnesu na základnu na nabití a čekám půl dne na nabití abych mohl pokračovat. Celý smysl automatizace je pak v háji neřku-li podíl mé činnosti je už dost velký a navíc vysává vcelku hlučně a především hrozně dlouho. To mě nebaví poslouchat "celý den". :)

Velký obývák třeba s kuchyní a automatický provoz dává největší smysl. Přenášení do patra atd už je nouzovka, která smysl postrádá.

nox®
hodnocení

0x
Já mám už třetím rokem Neato Botvac Connected, poměrně drahá hračka, ale jsem velmi spokojený. Výhoda oproti většině ostatních, že uklízí systematicky, zmapuje terén, objede rohy první sekce a postupně uklidí pruh za pruhem a jede do další části. Následně přejede do další místnosti a tak dále. Většinou uklízí přibližně 70-75m2 a trvá mu to kolem hodinky. Jak už bylo zmíněno, je potřeba jednou za čas stejně použít klasický vysavač.

bomba*
hodnocení

Zvažuju právě nad tímhle typem- Miele Scout RX2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]