Nejste přihlášen/a.
Vyprala jsem polštář naplněný kuličkami polyesteru a v průběhu praní se rozbil zip polštáře a veškerá náplň se tak dostala volně do bubnu. Nyní se každé praní prodlužuje min. o 1 hodinu s ukazatelem moc pěny, snažím se pokaždé vyčistit filtr a vždy několik dalších kuliček je ve filtru zachyceno Je nějaká možnost jak docílit rychlejšího uvedení do normálního provozu?
Děkuji za odpověď.
Nevím jaké jsou tvoje možnosti, ale já bych postupoval takto:
Vypustil bych z pračky veškerou vodu, zavřel přívod vody do pračky a nechal pračku několk dnů vyschnout (případně bych do pračky foukal vzduch ventilátorem, aby vyschla rychleji).
Pak bych vymontoval filtr na spodu pračky a nějak bych tam přidělal hadici od vysavače. Ještě bych špuntem zaslepil konec vypouštěcí hadice, aby mi to tudy nenasávalo vzduch. Zapnul bych vysavač a nechal bych vysavač odsávat kuličky z pračky. Přitom bych rukou otáčel bubnem.
Svícením baterkou přes otvory v bubnu se podíváš kde ještě jsou kuličky. Pokud máš i kompresor, tak můžeš kuličky vzduchem rozpohybovat a nechat je spadnou na dno pračky. I tam ale kuličky musíš nějak posunovat k výtokovému otvoru.
Ideální je použití vysavače typu vodník (vysavač, který umí vysávat i vodu. Pak můžeš do bubnu stříkat vodu třeba sprchou a kuličky, které budou plavat na vodě budou odtékat s vodou do filtru. Tam je budeš vysávat i s vodou "vodním vysavačem".
Nevíme, o jaký typ pračky se jedná (její konstrukci), ale osobně bych vypnul pračku, vyndal filtr a hadicí s vodou bych vanu (buben) proplachoval; nebude to chtít silný proud vody, jen takový, aby s sebou bral kuličky; pokud vody bude moc, kuličky budou plavat na hladině a jen část se vyplaví po odtečení zbytku vody...a u otvoru po filtru bych vodu s kuličkami zachytával...filtr bývá před čerpadlem, takže nebude "v cestě"...možná bude zde někdo, kdo řešil něco podobného a poradí lépe...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.