Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak srovnat pračku - vysypaný polštář

Od: ilonaseneklova odpovědí: 6 změna:

Vyprala jsem polštář naplněný kuličkami polyesteru a v průběhu praní se rozbil zip polštáře a veškerá náplň se tak dostala volně do bubnu. Nyní se každé praní prodlužuje min. o 1 hodinu s ukazatelem moc pěny, snažím se pokaždé vyčistit filtr a vždy několik dalších kuliček je ve filtru zachyceno Je nějaká možnost jak docílit rychlejšího uvedení do normálního provozu?

Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím jaké jsou tvoje možnosti, ale já bych postupoval takto:

Vypustil bych z pračky veškerou vodu, zavřel přívod vody do pračky a nechal pračku několk dnů vyschnout (případně bych do pračky foukal vzduch ventilátorem, aby vyschla rychleji).

Pak bych vymontoval filtr na spodu pračky a nějak bych tam přidělal hadici od vysavače. Ještě bych špuntem zaslepil konec vypouštěcí hadice, aby mi to tudy nenasávalo vzduch. Zapnul bych vysavač a nechal bych vysavač odsávat kuličky z pračky. Přitom bych rukou otáčel bubnem.

Svícením baterkou přes otvory v bubnu se podíváš kde ještě jsou kuličky. Pokud máš i kompresor, tak můžeš kuličky vzduchem rozpohybovat a nechat je spadnou na dno pračky. I tam ale kuličky musíš nějak posunovat k výtokovému otvoru.

Ideální je použití vysavače typu vodník (vysavač, který umí vysávat i vodu. Pak můžeš do bubnu stříkat vodu třeba sprchou a kuličky, které budou plavat na vodě budou odtékat s vodou do filtru. Tam je budeš vysávat i s vodou "vodním vysavačem".

hodnocení

1x

Nevíme, o jaký typ pračky se jedná (její konstrukci), ale osobně bych vypnul pračku, vyndal filtr a hadicí s vodou bych vanu (buben) proplachoval; nebude to chtít silný proud vody, jen takový, aby s sebou bral kuličky; pokud vody bude moc, kuličky budou plavat na hladině a jen část se vyplaví po odtečení zbytku vody...a u otvoru po filtru bych vodu s kuličkami zachytával...filtr bývá před čerpadlem, takže nebude "v cestě"...možná bude zde někdo, kdo řešil něco podobného a poradí lépe...

rqzs
hodnocení

0x

Prvně bych zjistil, jestli má pračka odnímatelný jeden z plastů v bubnu, odejmul ho a vybral bych ručně vše, co je mezi bubnem a vanou, je tam toho asi požehnaně. Jinak se tam dostat nedá, pak už zbývá asi jen proplachovat a dostat to ven odpadem.

hodnocení

0x
Kdysi jsem řešil podobný problém. Jen to nebyly polystyrenový kuličky, nýbrž molitanový.
Peklo.
Dělal jsem s tím celý víkend. Rozebrat co šlo, hadice sundat, vše vybrat, složit a pustit. Snad desetkrát, neb vždy se z nějakýho tajnýho místa objevilo pár kousků molitanu.
Vyndání kostice z podprsenky je proti tomu procházka růžovou zahradou.

Tazatelka nepíše polystyrenový (PS) kuličky, ale polyesterový (PES) kuličky ;). V zásadě stejnej průšvih jako ten molitan (polyuretan (PU)).

tomas11*
hodnocení

0x

Souhlas s colombo - ještě se dá vymontovat topné tělísko (záleží samozřejmě na typu) a použít štěrbinový nástavec luxu.

Jak srovnat pračku - vysypaný polštář

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]