Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo zkušenost?

Od: solete* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den všem, mám dotaz, jestli někdo nemáte zkušenosti ... příběh je ten, že ... prostě se seznámíte s chlapem, asi tak rok spolu teda chodíte (do té doby vše v pořádku), pak jsem se přestěhovala do nového pronájmu (nájemní smlouva psaná na mě) a přítel se tedy nakonec přistěhuje za pár měsíců. Byl jen nahlášený majitelce bytu, že je další osobou v bytě (jak to požadovala ve smlouvě), jen mailem zaslené jeho os. údaje. Bohužel se po čase ukazuje, že je to narcista... a vztah samozřejmě skončil. Během co tu bydlel, bohužel se způsobili škody - u vchodových dveří jeho pes rozkousal kožené polstrování (kterého si jen tak přinesl, ale už jsem ho tu teda nechala, když už byl tu *zed*), plovoucí podlaha se zničila od jeho čůrání ... a přítel jednou vyrval dveře od koupelny (tak jsou zničené futra v oblasti zámku - odpadlo to...). Vše se tedy musí opravit. Bohužel do té doby než odešel i přes sliby nic neopravil a pořád nedával peníze, že někoho objednám ... pořád odkládal, že až další měsíc... Ani návrhy uhradit to na půl. A mezitím pak zdrhnul a od té doby ignoruje "neexistuje". E-maily, SMS, telefony, se žádostí o vyřešení oprav, návrhy platby na půl ... nic.

Je tady nějaká možnost jak z něj něco dostat? Nejsou to vůbec levné položky. :(

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

4x

No, život Vám uštědřil dobrou lekci. Sice drahou, ale opravdu dobrou. Buďte ráda, že jste nezůstala se dvěma (třemi...) dětmi. Z bývalého přítele nedostanete ani korunu (všechno jste přeci rozbila Vy, že? ;)). A příště si dejte pozor, koho si k sobě do bytu vezmete. Hlavně si pamatujte jedno, jakmile se někdo chová jako hulvát (vyrvané dveře), tak se nejspíš nezmění k lepšímu, ale k horšímu. Vypakovat hned. Pochcal pes jednou dvakrát podlahu a páníček se nemá k tomu, to nějak řešit. Vypakovat hned. Neprodlužujte příště agonii.

iz*
hodnocení

0x

Nebude se Vám to líbit, ale škody se nezpůsobily. To Vy jste svému partnerovi dovolila, aby si k Vám přivedl nevychovaného psa, a aby škody, které jeho pes nadělal, neřešil. Majiteli za škody pochopitelně odpovídáte Vy. Můžete zkusit bývalého partenera žalovat o náhradu škody, ale podle mne je to na dlouho a s nejistým výsledkem.

hodnocení

0x

@solete - Je tady nějaká možnost jak z něj něco dostat?
Obávám se, že není a platit náhradu škody budete vy:

NOZ § 2903

(1) Nezakročí-li ten, komu újma hrozí, k jejímu odvrácení způsobem přiměřeným okolnostem, nese ze svého, čemu mohl zabránit.

Vytržení dveří byste pravděpodobně zabránit nemohla - ale psa jste doma trpět nemusela.

hodnocení

0x

Za naivitu se platí.

hodnocení

0x

Jste moc hodná holka, z toho blbouna nedostanete nic, smiřte se s tím a máte aspoń poučení do budoucna. Vám asi chybí takové to první signální ohledně chlapů. Já jsem starší kus a nikdy bych nebydlela s chlapem, který by se ke mně nastěhoval jen tak - to není schopen mít svoje vlastní bydlení? A kdyby dotáhl psa, tak by letěl i se psem. Buďte ráda, že jste spolu neměli dítě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]