Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit 2 pakové baterie na jeden přívod

Od: mxn* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

je nějaká možnost, jak připojit 2 pákové baterie na jeden přívod vody (rohové ventily 3/8 pro studenou a teplou). Dá se sehnat dvojitý rohový ventil, ale radši bych využil stávající. Napadlo mě koupit mosazny T kus 3/8 F/F/F + 2x příslušná mosazná redukce na napojení flexi hadice (redukcí se zmení na T kus F/M/M).

např.

obchod-vtp.cz/...
obchod-vtp.cz/...

Bude to fungovat, nebo ne?

Dělkuji za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bude to fungovat ;)

mxn*
hodnocení

Děkuji *zdravi*. Vyzkouším a pak dám vědět.

Niektore fitinky nemaju vhodnu plochu na dosadnutie plocheho tesnenia prevlecnej matice na flexi-hadici. Vezmite brusny papier P120-P200, polozte ho na rovnu podlozku a koniec fitinky zabruste opisovanim cisla 8, aby ste na nej vyrobili peknu dosadaciu plochu. Nemusi to byt leskle ako zrkadlo. Dolezita je dostatocne siroka rovna plocha na ktoru sa pritlaci tesnenie. Inak sa ma tendenciu strihnut alebo zhrnut a poriadne to netesni.
mxn*
hodnocení

Děkuji. Asi jsem narazil do dobré fitinky, těsnění zdá se že těsní.

mxn*
hodnocení

Děkuji za link. Dvojitá rohový ventil zkusím až pokud by nefungovala ta T redukce.

mxn*
hodnocení

Tak to funguje. Nejtěžší bylo provést napojení na rohový ventil, jelikož jeho závit je celkem krátký. Je třeba dát jen asi 4 -5 otáček teflonové nítě a pak opatrně našroubovat. Musel jsem provést několik pokusů, než nic nekapalo. Snad to vydrží.

Jak připojit 2 pakové baterie na jeden přívod
Aj ked sa nepodarilo urobit rohove ventily z druhej strany, chvalim pouzitie nerezovych vlnovcov cez prestup.
mxn*
hodnocení

Ano, rohové ventily z druhé strany by bylo dobré řešení. Bohužel, musel bych napojit vodu na stávající potrubí (plast), na co už bohužel nemám zařízení (a ani zkušenosti). Každý vlnovec stál asi 120,- Kč a nakonci jsem jej zakončil 3/8 spojkou a pak pokračoval normální hadicí k baterii.

Celý projekt byla instalace malého umývátka na WC v umakarovém jádře. Pro zajímavost, odpad jsem napojil pomocí rozbočky Fernco Qwik Tee,která dobře propojila HT systém a PVC.

Jak připojit 2 pakové baterie na jeden přívod #2

No to ste sa pekne plesli po vrecku. Da sa to riesit aj odbockou HTEA a presuvkou HTU za 20+20 Kc, pripadne dvojhrdlovou spojkou HTMM alebo aj samostatnym hrdlom HTAM (toto tusim od DN 50).

mxn*
hodnocení

Ano, souhlasim. Fernco Qwik Tee je opravdu dost drahy (320,-). I když to je relativní vzhledem k tomu jak dobre se s tim pracuje :) Také jsem to chtěl vyzkoušet. Jak jsem psal, jsem spíš amatér bez zkušeností, takže se pustím jen do toho co si najdu. Nikde právě vhodnou spojku/přešesuvku, která by dobře napojila HT a PVC (průměr 40) jsem nenašel.

Teď ještě plánuji další "drahou"věc. Jelikož jsem viděl jak praskla i celkem nová flexi hadice, uvažuji o nahrazení všech systémem Flexira. Ale to je opravdu drahá záležitost. Napadá mě, jestli by nebylo lepší nakoupit měděné trubičky ( vodovodnitrubky.cz/... zkrátit (na 10cm), nasadit převlečnou matku 3/8 a spojit s vlnovcem 3/8-3/8 (prodloužit k ventilu). Čímž bych se vyhnul nějakému příliš velkému ohýbání měděných trubiček. Cenově by to mohlo vyjít asi na 1/3-1/2 oproti Flexira hadici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]