Mám přístup do baráku přes sousedův pozemek a soused mi sdělil,že si ho chce oplotit.Používám ho už 8 let.K mému baráku je ale i přístup z druhé strany ,kde mám svůj pozemek sousedící s komunikací.Oplocením sousedovic pozemku ale příjdu o jednu z možností příjezdu a vstupu do domu. Nevíte jestli mám nějakou šanci mu v tom zabránit? Díky
záleží zda tuto věc máte zakotvenu smlouvou a je zapsána jako věcné břemeno na katastru - u souseda a u Vás, pokud je jako - břemeno může oplotit ale musí vám umožnit vjezd, pokud není jako břemeno doporučoval bych rozumnou dohodu / třebas příspěvek na bránu/, v obou případech.
Není-li to Váš pozemek a nemáte-li zřízeno věcné břemeno, nevidím důvod, proč by si Váš soused neměl zabezpečit SVŮJ majetek podle svých představ. Jak by se Vám líbilo, kdyby Váš soused chodil k Vám do domu nebo na pozemek jak by chtěl?
Ahoj, soudím dle tvého tónu asi nedokážeš říct sousedovi : Tak pane Vomáčka, pojďte k nám na grilovačku, dáme masa kus, popijeme a zcela určitě se domluvíme na té cestě, kterou sice já zcela neoprávněně užívám, ale je to pro mne velice výhodné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.