Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s pračkou

Od: gamapolis® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Včera při praní prádla, najednou přestala pračka jít. Jako kdyby vypli proud. Display nesvítí, zásuvka je v pořádku. Než zavolám opraváře, tak by mě zajímalo o co by se tak mohlo jednat. Pračka je stará 8 let, po cca 5 letech byla oprava. Byl špatný hřídel bubnu, nebo jak se to jmenuje. Tenkrát do toho šla ale elektřina, jen se netočil buben, protože byl spadlý řemen. Nasadit ho ale nestačilo, protože za chvíli spadl znovu. Tak jestli to třeba není jen nějaká pojistka, pokud tam nějaká je. Kdyby se spálil motor, tak myslím, že by to bylo cítit, to ale není. A pokud by se spálil, jestli by šel do pračky proud a svítil display. Kdyby oprava byla drahá, tak bych asi koupil novou pračku. Prádlo jsem vybral a vodu vypustil spodním otvorem. Tak se ptám, čím asi by to mohlo být. Třeba se někomu stalo něco podobného. Děkuji.

doplněno 20.08.18 12:31:

V návodu je jen toto, co by připadalo v úvahu:

Pračka nezačala prát,
kontrolky nesvítí
. Zástrčka není řádně zasunuta do sít’ové zásuvky.
. Zásuvka nebo pojistka nefunguje správně (vyzkoušejte je např. stolní
lampou či jiným podobným zařízením).

Zásuvku jsem zkoušel, ta funguje.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

2x

podivat se do navodu jestli ma nejake pojistky pripadne zkontrolovat a jinak volat opravare, i kdyz pokud to nebude blbost tak se asi oprava nevyplaci, nejakou obycejnou pracku dneska koupis za 6500,- k tomu zaruka na dalsi 3 roky za 1500,- a mas pet let klid

vernon
Prodloužená záruka je zhovadilost. Bohužel se na to hromada lidí nachytá. Nebrat!
hodnocení

No právě, že jsem našel novou za 6990,-Kč. Buď Whirlpool nebo za stejnou cenu Elektrolux.

jurajjuraj*

vernon asi nevis o cem mluvis anebo si prodlouzenou zaruku kupujes u vietnamcu, ja prodlouzenou zaruku vyuzil u dvou pracek , u televize a lednicky, vzdycky bez remcani opravovali, jednu z pracek ktere mame opravovali behem dvoulete zaruky ( menili cely panel se ridici jednotkou ) , tu stejnou opravu delali ve trech letech, coz uz bylo v prodlouzene zaruce a nakonec ho menili znova mesic ! pred koncem petilete zaruky

tomas11*

juraj - asi máte nehoráznou smulu ,- nebo kupujte jiné značky.;)

jurajjuraj*

u pracky u ktere menili panel 3x mi to potvrdil i opravar ze se to meni porad dokolecka, pokud by nebyla dokoupena zaruka tak by sla pracka po dvou letech pryc, takhle jeste funguje, az se neco pokazi jde do srotu

berger*
hodnocení

2x

Mám stejnou zkušenost s pračkou whirpool,úplně mrtvá. Servisák navrhl výměnu základní desky,cena 2000kč+1500kč práce a výjezd. Desku jsem vydoloval a zanesl opraváři mobilů. Ten zjistil,že proud jde až do jednoho "pavoučka" na desce,dále ne. Cena toho pavoučka byla 200kč,za práci s výměnou chtěl také dvě stovky. Pračka šlape jako nová... Od té doby věřím na "kurvítka".

hodnocení

2x

Dle mé zkušenosti s pračkou kolegy bude s velkou pravděpodobností pokažený spínaný zdroj pračky. Bude vyhořelý jeden šváb na desce, možná nějaký kondenzátor kolem a tranzistor... Může se stát, že tyto součástky vzaly s sebou do hrobu i další, ale to by chtělo vidět a proměřit. Pokud máte nějakého známého, co se vyzná v elektro a umí pájet, možná by se to vyplatilo spravit, oprava by mohla vyjít do 1000 Kč.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Přiklonil jsem se k variantě koupě nové pračky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]