Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájezdová hrana

Od: jiricek® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, pokládal jsem novou vrstvu betonu na vjezd do garáže a musel jsem to kvlůli výšce ukončit ocelovým profilem tak, že mi vznikla hrana "L" o výšce cca 3 cm. Není to sice až tak na závadu, ale rád bych ji nějak srovnal. Jednou z možností je nájezdová rohož nebo gumový pás, druhou to nějak vylepit (beton, lepidlo na kachličky plus drát...). Nemá někdo zkušenosti s tím, co by tam nejlépe drželo?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pneumatika má velký průměr, ty 3 cm jí nepoškodí, jezdíš v garáži přece pomalu. Beton ale bude praskat, napřed ten tenký, do ztracena. Potom zbytek.

Já bych před garáží vysekal plochu na šířku betonové dlaždice třeba 3 cm tlusté, tu hranu dlaždice na bližší straně ke garáži nechal zarovno s uhelníkem, vzdálenější hranu utopil do roviny plochy před garáží. Vznikne šikmý nájezd. Pneu nebude narážet do hrany uhelníku, jen se překulí...

hodnocení

0x

Podle mě stačí vybetonovat šikmý pruh, např. šířku 30 cm aby to byl pozvolný nájezd.

hodnocení

Takže beton do ztracena, jen se bojím, že se bude drolit...

To se rozdrolí časem. Já bych to neřešil ty 3 cm, auto to nijak ničit nebude.

jiricek® - měl jsem to v garáži podobně, taky jsem to zabetonoval a drží to dodnes. Ta garáž je stará 40 let. Dobře očistit a zdrsnit spodek, pokropit vodou, namíchat beton pořádně "omaštěný". Třeba poměr 1 : 2 a pak v místě zeslabení dobře utáhnout hladítkem a přetřít štětkou, namočenou do řídkého cementu. Možná by stálo za to, celou tu nájezdovou plošku skletovat. A pak není třeba se čehokoliv obávat.

Kletování - posypat povrch vrstvičkou cementu, pokropit vodou a zahladit ocelovým hladítkem. Pro ty, kteří to neznají.

vilik*
hodnocení

0x
Já na něco podobného koupil balení studené asfaltové směsi. Mezi chodníkem a vjezdem mi zůstalo malé korýtko a chtěl jsem ho zarovnat.
Zatím to drží, ale pořádnou zkušenost ještě nemám, je to krátká doba.
A navíc to vypadá trochu divně.
Předtím tam bylo vylité stavební lepidlo, za rok bylo popraskané.
hodnocení

Na tu asfaltovou směs jsem také myslel, ale chce to zase asi pořádně dusat. Ještě mě napadá kamenný koberec, měl by držet na betonu i oceli, mráz mu neuškodí, lepidlo je epoxidové, v tenké vrstvě to drží...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]